Președinta guvernului regiunii Madrid și-a anunțat demisia, în această dimineață, după ce presa spaniolă a publicat un video în care este surprinsă, la un supermarket, cu două creme pe care nu le plătise.
Cristina Cifuentes își poate lua adio de la cariera politică după ce Ok Diario a difuzat pe pagina web un clip video surprins în 4 mai 2011, de camerele de supraveghere de la un supermarket Eroski din Madrid.

În acea perioadă, Cifuentes avea funcția de vicepreședinte al parlamentului regiunii Madrid și ar fi fost văzută de o angajată a unui supermarket Eroski în timp ce băga în poșetă două creme de față.

Un paznic român a avut apoi sarcina să o controleze pe Cristina Cifuentes și a dus-o într-o cameră din spatele magazinului.

Vicepreședinta de atunci a parlamentului ar fi negat că a sustras cremele, iar paznicul a chemat poliția. Agenții au recunoscut-o imediat pe Cristina Cifuentes, iar aceasta ar fi plătit cremele și a fost lăsată să plece.

Scandalul provocat acum de difuzarea acestui video a determinat-o pe Cristina Cifuentes să demisioneze de la conducerea executivului madrilen.

Politicianul care părea să fie unul dintre potențialii succesori ai lui Mariano Rajoy la conducerea Partidului Popular se afla în colimator de mai multe săptămâni.

Cristina Cifuentes a fost acuzată că a obținut un master universitar fără să asiste la cursuri și în condiții care au fost contestate de comunitatea universitară.

Partidul Popular deține guvernarea regiunii Madrid printr-un acord cu partidul Ciudadanos, care a cerut deja demisia Cristinei Cifuentes după apariția acuzațiilor din cazul masterului universitar.

Până la apariția acestui video din 2011, însă, președinta Madridului a negat toate acuzațiile și părea decisă să rămână pe funcție cu binecuvântarea premierului Mariano Rajoy.