Vinerea trecută, Consiliul de Administrație Locală a Primăriei Alcalá de Henares a aprobat caietul de sarcini pentru contractarea lucrărilor cuprinse în proiectul „Îmbunătățirea scenei urbane în zona industrială Estela II”, cu o sumă totală de .,424€.

Acesta este un proiect cofinanțat de Uniunea Europeană și Consiliul Local care face parte din strategia EDUSI (Strategia de dezvoltare urbană durabilă și integrată).

Această acțiune va îmbunătăți scena urbană din acest Polígono Estela II, derularea unei serii de actiuni in cadrul planului de reabilitare si renovare a cailor de acces la poligoane si diferite sectoare industriale consolidate, imbunatatirea trotuarelor si trotuarelor, contribuind la reabilitarea fizica si energetica a acestora, precum si la imbunatatirea suprafetei urbane. imaginea și pacificarea acesteia.

Viceprimarul orașului Alcalá de Henares și consilier pentru coordonarea proiectelor Comisia Strategică și Europeană, Miguel Ángel Lezcano, a declarat că „ pentru echipa guvernamentală, strângerea de fonduri europene este o prioritate. Din acest motiv, continuăm să lucrăm pentru a demara proiecte precum reforma Polígono Estela II, care va fi cofinanțată de Uniunea Europeană și Consiliul Local, în cadrul EDUSI ”

strategie. Al doilea viceprimar și consilier pentru Urbanism și Proiecte, Alberto Blázquez, a declarat că „ continuăm să luăm măsuri pentru realizarea lucrărilor în împrejurimile orașului. Polígono Estela II, zonă industrială care va fi complet renovată datorită unei intervenții cuprinzătoare”

În acțiune, care are o perioadă de execuție de 5 luni, trotuarele , trotuare, drumuri și zone de parcare îmbunătățind accesibilitatea și mobilitatea. Vor fi instalate și lumini LED. Va fi pregătită o nouă legătură între poligon și Parcul Natural și vegetația zonei va fi mărită și îmbunătățită, inclusiv prin plantarea de noi exemplare de arbori.

Prin această acțiune, micro-spații verzi. va fi creată și va îmbunătăți mobilitatea în accesul la zonele industriale, reabilitarea și decontaminarea vechilor zone industriale. Se pacifică și poligonul, se redistribuie locurile de parcare, se îmbunătățește itinerariul pietonal și se continuă rețeaua de trasee pentru biciclete, încorporând o nouă secțiune.

Sursa: A aprobat caietul de sarcini pentru contractarea proiectului de îmbunătățire a Polígonoului Estela II