Spitalul Fundației Alcorcón a acordat în total 9 premii celor mai bune lucrări de cercetare efectuate de medici rezidenți și asistente, dintr-un total de 28 prezentate. Predarea acestei ediții a XI-a a Premiilor de cercetare pentru rezidenți a avut loc în cadrul ceremoniei de adio pentru rezidenții 46 care își finalizează perioada de pregătire. anul acesta la Spital.

)

Anul trecut în luna mai, Spitalul Universitario Fundación Alcorcón a prezentat Premiile Resident Research, aflate la a XI-a ediție, cu 28 lucrări prezentate, în cadrul unei ceremonii de rămas bun pentru rezidenți desfășurată în sala de spectacole a spitalului. Premiile pentru cea mai bună publicație au revenit, primul, lui Diego Gayoso, rezident în medicină internă, pentru lucrarea „Studiul simptomelor ușoare sensibile în timpul infecției cu SARS-CoV2 în populația de sănătate” în Neurologie, iar al doilea, Claudia Sarró, rezident în dermatologie, pentru „Placi indurate cu telangiectazii pe membrele inferioare.” în JAMA Dermatology Clinicopathological Challenge.

Premiile pentru cea mai bună comunicare au fost acordate Clarei García, rezident de urologie, pentru „Severitatea COVID-19 infecția la pacienții cu cancer de prostată și efectul ADT asupra prezentării bolii” la congresul Asociației Europene de Urologie, și Guillermo Egea, rezident în Anestezie și Resuscitare, pentru „Levobupivacaină în doză scăzută continuă infuzia plăgii versus epidurală toracică în chirurgia abdominală deschisă” la congresul de euroanestezie.

Pe lângă Premiile de Cercetare Spitală, au fost acordate Premiile Medical Mutual pentru ajutor la congrese, care au căzut pe Sandra de Priso, asistent medical rezident la Labor; Paula Martínez, rezident în Medicină Internă; Carla Jiménez, rezident cardiologie; Silvio Antonio Galeano, rezident la Anatomie Patologică; Livia Gisbert, rezident în anestezie și resuscitare; Irene Blanca Moreno, rezident Traumatologie; Victoria Espejo, rezident de Cardiologie, și Raquel Lindo, rezident de Asistență Medicală în Sănătate Mintală.

Odată cu ceremonia de premiere, a avut loc o ceremonie de rămas bun pentru rezidenții care au finalizat această etapă de formare. În act, împreună cu membrii Conducerii Spitalului Fundación Alcorcón, a intervenit, în numele tuturor rezidenților, Sandra de Priso, asistent medical rezident al Muncii; Alberto Redruello, rezident al analizei clinice; Javier Fernández, rezident Radiodiagnostic, și Paula Martínez, rezident Medicină Internă. În total au fost 28 rezidenți, 46 de Medicină și 8 de la Nursing, care și-au luat rămas bun la evenimentul din acest an.

Șefa de studii la Spitalul Fundación Alcorcón, Isabel González Anglada, a subliniat în discursul său angajamentul profesioniștilor din domeniul sănătății cu societatea și mândria spitalului față de ei: „Trebuie să recunoaștem ceea ce primim de la societate: a noastră și pregătirea ta, reședința ta. Sunteți deja specialiști excelenți și pe lângă meritul individual există și un merit colectiv care l-a făcut posibil: toți profesioniștii din spital au contribuit la ceea ce sunteți, toți profesioniștii din acest centru de sănătate sunt mândri că sunteți specialiști”.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Universitar Fundación Alcorcón acordă ediția a XI-a a Premiilor de cercetare pentru rezidenți