Un bărbat a supravieţuit unui salt de la 5 metri înălţime, făcut ieri în timpul sesiunii Parlamentului României, în semn de protest faţă de reducerea ajutoarelor sociale impusă de guvern.

La câteva secunde după ce premierul Emil Boc şi-a început discursul la tribună, un bărbat de 41 de ani, care lucrează ca electrician la Televiziunea Română s-a aruncat de la unul din balcoanele Parlamentului, după ce a strigat „Boc. Aţi luat mâncarea de la copii„. Adrian Sobaru ţinea în mână o bilă portocalie pe care era scris numărul 13 şi pe tricoul avea mesajul „Ne-aţi ciuruit. Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri. Libertate!„. După ce a plonjat în gol, Adrian Sobaru a căzut peste un pupitru la care nu se afla nimeni şi a rămas nemişcat pe podea. Scena a şocat întreaga audienţă, iar şedinţa Parlamentului a fost suspendată.

VIDEO

 


Un echipaj SMURD a sosit în scurt timp la Parlament şi l-a transportat pe Adrian Sobaru la spital, unde se află în afara oricărui pericol. Potrivit medicilor, bărbatul a suferit mai multe fracturi de oase la nivelul craniului.

Bărbatul era nemulţumit de reducerile impuse de Guvernul Boc în ceea ce priveşte ajutoarele sociale şi are un copil care suferă de autism şi pentru îngrijirea căruia i-a fost redus ajutorul social. După incident, şedinţa parlamentară a fost reluată în lipsa opoziţiei.