Primarul municipiului Toledo, Emiliano Garcia Page, a anunţat recenta deschidere a unui birou municipal la care se pot adresa şomerii din localitate ce sunt interesaţi de obţinerea unuia din cele aproximativ 700 de locuri de muncă ce se vor crea în Parcul Comercial “La Abadía”. Astfel, doi angajaţi ai municipalităţii se ocupă deja de orientarea şi preluarea solicitărilor de locuri de muncă înregistrate de şomerii din localitate, aceştia având prioritate faţă de şomerii din alte regiuni.

Crearea celor 700 de noi locuri se muncă se datorează instalării în municipiu a 4 hipermaketuri: Decathlon, Leroy Merlyn, Alcampo şi Media Markt. Prin procedeul elaborat de primărie, se realizează astfel un prim contact între şomeri şi firmele angajatoare, acestea fiind cele care se vor ocupa de organizarea şi realizarea proceselor de selecţie a personalului. Şomerii se pot adresa pentru depunerea unui curriculum vitae atât prin intermediul biroului muncipal, cât şi direct la sediul celor 4 societăţi.

Primarul Garcia Page a declarat că „este responsabilitatea mea să încerc reducerea cifrelor de şomaj din localitate”, menţionând totodată că „nu o să discriminăm pe nimeni. O să transmitem curriculum-ul oricărui spaniol care are interes în obţinerea unui loc de muncă, dar ţine de bunul simţ să solicităm firmelor respective să-i angajeze cu prioritate pe toledani”. Un alt motiv pentru care rezidenţii din muncipiu trebuie să aibă prioritate la procesele de selecţie este că, în acest fel, se vor evita mişcările migratorii din sudul Madridului.

Primarul a mai spus că deschiderea celor 4 hipermarketuri este programată pentru noiembrie 2011 şi că sosirea lor în capitala provinciei va presupune un sprijin real pentru economia regională, întrucât ele vor fi plătitoare de impozite şi vor genera profit.

Mai trebuie menţionat că Alcampo, care are în prezent 50 de supermarketuri, va angaja în Toledo între 150 şi 180 de muncitori; Decathlon are 520 de magazine în toată lumea, 84 dintre ele fiind pe teritoriul spaniol şi va angaja în Toledo între 120 şi 140 de persoane; Leroy Merlin, cu cele 49 de magazine şi 81.000 de angajaţi, ar putea da de lucru în Toledo la 120-140 de oameni, în timp ce Media Markt, cu 590 de magazine în toată lumea, va da de lucru la aproximativ 100 de şomeri.