#Spania – Ministerul Finanțelor și Funcției Publice a livrat în total 82.237 milioane de euro către Comunitățile Autonome în regim comun și către Orașele cu Statut de Autonome până în august ca livrări în contul sistemului de finanțare regională, față de cele 74.184 milioane euro din aceeași perioadă din 2022.

Aceasta înseamnă că aceste entități teritoriale au amenajat în cursul anului 2023 un volum de resurse pentru livrări în cont care este cu 8.053 milioane de euro mai mare decât cifra pe care o aveau în anul precedent, ceea ce reprezintă o creștere de 11%.

Plata livrarilor in cont se face lunar, prin doua depozite catre Comunitatile Autonome in regim comun si Orasele Ceuta si Melilla: unul la inceputul lunii si altul la sfarsitul lunii.

Mai exact, în luna august, aceste entități teritoriale au intrat 10.280 milioane de euro, față de 9.273 milioane cu un an mai devreme, adică cu 1.007 milioane în plus.

Detaliile livrărilor în cont efectuate în diferitele teritorii în cursul lunii august sunt următoarele:

În acest fel, Ministerul Finanțelor și Funcției Publice respectă sistemul de finanțare regională, care funcționează prin rate în contul resurselor fiscale care se estimează a fi plătite pe parcursul anului ca Impozit pe Venitul Personal (cota regională) și procentele stabilite. prin legea care le corespunde de TVA si Taxe Speciale si pe care statul central le avanseaza.

La aceste cifre rezultate din estimarea veniturilor fiscale pe baza previziunilor economice cuprinse în Bugetul General de Stat pe anul 2023, se adaugă livrările în contul Fondului de Suficiență Globală și transferul din Fondul de Garantare a Serviciilor Publice Fundamentale.

Îmbunătățirea ratelor în cont avută în vedere de PGE din acest an arată angajamentul Guvernului față de toate teritoriile, cu obiectivul ca acestea să poată furniza serviciile publice ale statului bunăstării care se află în sfera competențelor lor.

În total, în anul 2023, Comunitățile Autonome în regim comun și orașele Ceuta și Melilla vor intra 123.356 milioane de euro în plăți în cont, cifră care depășește cu peste 12.000 de milioane de euro suma primită în 2022. Acest concept .

Sursa: Guvernul Spaniei – Trezoreria a plătit 82.237 milioane către Comunitățile Autonome în plăți în cont până în august, cu 11% mai mult decât în ​​2022