Ministerul Științei și Inovării va aloca milioane de euro pentru a sprijini cercetarea și dezvoltarea în afaceri prin opt misiuni strategice, care au ca scop promovarea autonomiei energetice sigure și durabile, reindustrializarea secolului XXI, agroalimentare durabilă, transformarea sectorului naval, resurse minerale și materiale strategice pentru tranziția ecologică, dezvoltarea unui ecosistem fotonic integrat în Spania, transformarea sectorului aeronautic și noile tehnologii Vanguard Health .Decret regal de sprijinire a Eibar ca oraș al inovației
Morant a anunțat acest anunț în timpul vizitei sale la Centrul Tehnologic și Cercetare Tekniker, din Eibar ( Gipuzkoa). De asemenea, a anunțat că Ministerul Științei și Inovării lucrează la un Decret Regal care prevede o subvenție directă de un milion de euro către Consiliul Municipal Eibar pentru acțiunile de transformare urbană din Zona II a Polul tehnologic al orașului.

Această acțiune va contribui la generarea unui nou teren tehnologic pentru oraș și, prin urmare, a unui nou ecosistem pentru inițiative inovatoare și companii de tehnologie avansată.

Ministrul a evidențiat Eibar ca oraș al științei și al inovației, făcând parte din Red Innpulso, un forum în care promovează colaborarea între orașe consiliilor în ceea ce privește politicile inovatoare, bunele practici sunt împărtășite în managementul politicilor menționate și sunt promovate inițiativele de comunicare a acestor proiecte către cetățeni.

Al II-lea Congres Internațional de Inovare
În călătoria sa în Euskadi, ministrul ra a participat și la „Al II-lea Congres Internațional de Inovare – În coridoarele inovării. Impactul inovării transversale în cultura organizațiilor”, organizat de Asociația pentru Progresul Managementului (APD) din Bilbao.Morant El a subliniat în discursul său că reforma Legii Științei este un instrument ambițios pentru a repara eșecurile sistemului spaniol de știință și inovare și pentru a-l forma ca motor al unei societăți mai rezistente, al unei țări mai digitale, mai ecologice și mai favorabile incluziunii.

Ministrul Diana Morant în timpul vizitei sale la Centrul Tehnologic și de Cercetare Tekniker

// Sursa: Guvernul Spaniei – Science and Innovation va aloca 260 milioane de euro pentru a sprijini cercetarea și dezvoltarea în afaceri prin intermediul a opt misiuni strategice