#Spania – Apropiat de începutul anului școlar, Direcția Generală de Trafic (DGT) lansează mâine ultimul dintre dispozitivele speciale pregătite pentru această vară. Organizația se așteaptă ca, de la ora 15.00 de joi, 31 august, până la miezul nopții de duminică, 3 septembrie, să aibă loc 6.820.000 de deplasări pe distanțe lungi din cauza returului generalizat care va avea loc în următoarele zile.

Această operațiune va coincide cu mișcările de retur menționate anterior, care vor fi eșalonate între joi, 31 și weekendul propriu-zis, din zonele turistice de coastă și de odihnă până la marile centre urbane, cu mișcări de ieșire care se produc și în weekend.zile lucrătoare din cauza începutul lunii de vacanță septembrie, în principal spre zonele turistice de coastă.

Prognoze de călătorieJoi, 31, în special între orele 19 și 22, vor începe să apară intensități mari de retur și ambuteiaje pe principalele căi de comunicație care canalizează toată circulația din zonele de coastă și de odihnă către marile centre urbane. Deja vineri, 1, între orele 17 și 22, se vor alătura intensități mari de trafic pe direcția de ieșire din marile orașe și pe principalele căi de comunicație care duc spre zonele turistice și de odihnă litorale, alături de weekendul obișnuit, tot în ieșire. direcție, în principal către zonele de coastă și case secundare.

Sâmbătă dimineața, între orele 10.00 și 14.00, se va continua traficul intens spre ieșire atât la începutul weekendului, cât și al lunii de vacanță septembrie spre zonele turistice de coastă și de odihnă, mișcări care se vor alătura celor obișnuite weekend scurt de vară spre a doua casă. zone și plaje și, după-amiaza, la întoarcerea în marile centre urbane a celor care și-au terminat vacanța și fac o întoarcere eșalonată.

Duminică va fi ultima zi de întoarcere atât pentru cei care își pun capăt vacanței, cât și pentru cei care s-au bucurat de weekend, astfel că, între orele 16 și 23, vor fi intensități mari de trafic și probleme de circulație în zone.principalele axe rutiere de comunicație care canalizează toată mișcarea de întoarcere din zonele de coastă și de odihnă către orașele mari. În plus, vor exista și intensități mari de trafic în axele de comunicație cu puncte de trecere a frontierei din cauza mișcărilor de întoarcere a vehiculelor înmatriculate în străinătate către țările lor europene de origine.

Pentru toate acestea, DGT recomandă, ca întotdeauna, planificarea călătoriilor din timp și, dacă este posibil, evitarea orelor cele mai nefavorabile.

Dispozitiv specialCu tot acest flux de vehicule pe drum, DGT a stabilit o serie de măsuri de reglementare, organizare și supraveghere a traficului, cu scopul de a facilita mobilitatea și fluiditatea diferiților utilizatori ai drumului și de a asigura siguranța tuturor acestora. care ies în evidență:

Instalarea de benzi suplimentare și reversibile cu conuri în momentele de cel mai mare flux de trafic și pe principalele căi de acces către orașele mari.Restricţionarea circulaţiei autovehiculelor de mărfuri periculoase, transporturilor speciale şi a camioanelor în general şi a celor care transportă anumite mărfuri pe anumite secţii, date şi ore.Oprirea lucrărilor la drumuri și limitarea desfășurării de evenimente sportive și alte evenimente care presupun ocuparea drumului.Proiectarea itinerariilor alternative recomandate în funcție de origine și destinație, cu distanțe și timpi de călătorie și, în unele cazuri, evitând zona centrală, care este cea cu cea mai mare intensitate a traficului. La aceste măsuri se adaugă, ca de obicei, disponibilitatea maximă a resurselor umane de care dispune organizația: agenți din Grupul de Trafic al Gărzii Civile, funcționari publici din cele 8 Centre de Management al Traficului și personal însărcinat cu întreținerea echipamentelor și instalarea de măsuri rutiere, pe lângă personalul serviciilor de urgență, precum și resursele materiale ale acestora: 780 radare fixe de control al vitezei, dintre care 92 sunt de tronson, 545 radare mobile care pot fi la bord în autovehiculele din Grupul de trafic al Gărzii Civile, 245 de camere și 15 dube camuflate pentru a controla utilizarea telefoanelor mobile și a centurilor de siguranță. DGT mai dispune de elicoptere și drone pentru supraveghere din aer și vehicule și motociclete nemarcate care vor circula pe toate tipurile de drumuri pentru a verifica comportamentul corect al șoferilor în timpul conducerii.

Dispozitivul stabilit poate fi consultat pe site-ul DGT.

Reveniți în cele mai bune condiții de siguranță rutierăAvând în vedere că luna august este pe cale să se încheie, este indicat să vă pregătiți pentru a reveni acasă în cele mai bune condiții de siguranță rutieră, pentru care Direcția Generală Trafic recomandă:

Programeaza-ti momentul cel mai potrivit pentru a face excursia, alegand, pe cat posibil, timpul in care suntem obisnuiti sa conducem si evitand calatoriile pe timp de noapte sau dupa o zi obositoare la plaja sau la munte. Conducerea pe timp de noapte produce oboseală și somnolență la șoferul neexperimentat.La fel, înainte de a pleca în excursie, luați micul dejun sau o masă ușoară, evitând însoțirea acestuia cu doze mari de băuturi stimulante, precum și consumul de medicamente care reduc atenția sau provoacă somnolență.Desigur, nu conduceți niciodată sub influența alcoolului sau a drogurilor și nici nu lăsați pe cineva care a făcut acest lucru să se urce la volan. Singura rată sigură este de 0,0%.Înainte și în timpul călătoriei, aflați despre starea drumurilor prin conturile de Twitter @informacionDGT și @DGTes, din buletinele de știri de la radio și televiziune, precum și sunând la 011, pentru a evita evenimentele neprevăzute și a utiliza itinerarii alternative. .propus dacă este necesar.În ceea ce privește autovehiculul, înainte de a porni pe drum, verificați, cel puțin, funcționarea corectă a luminilor și presiunea în anvelope, și asigurați-vă amplasarea corectă a tuturor bagajelor, permițând în orice moment vizibilitate maximă pentru șofer și fără amplasarea de obiecte. în tava din spate a vehiculului care ar putea provoca avarii în cazul frânării bruște.
În timpul conducerii, fiți întotdeauna precauți, acordând atenție în orice moment și respectând regulile de circulație: viteză, distanță de siguranță, centură de siguranță și CRS pentru toți pasagerii etc. Direcția generală de circulație

Sursa: Guvernul Spaniei – Trafic lansează joi ultimul dispozitiv special al verii