#Spania – Aceasta înseamnă că aceste entități teritoriale au înstrăinat în cursul anului 2023 un volum de resurse pentru livrări în cont care este cu 5.033 milioane de euro mai mare decât cifra pe care o aveau în anul precedent, ceea ce reprezintă o creștere de 11%.

Plata livrarilor in cont se face lunar, prin doua depozite catre Comunitatile Autonome in regim comun si Orasele Ceuta si Melilla: unul la inceputul lunii si altul la sfarsitul lunii.

Mai exact, în luna mai, aceste entități teritoriale au intrat 10.280 milioane euro, față de 9.273 milioane cu un an mai devreme, adică cu 1.007 milioane în plus.

Detaliul livrărilor în cont efectuate de la departamentul condus de María Jesús Montero către diferitele teritorii în cursul lunii mai este următorul:

În acest fel, Ministerul Finanțelor și Funcției Publice respectă sistemul de finanțare regională, care funcționează prin rate în contul resurselor fiscale care se estimează a fi plătite pe parcursul anului ca Impozit pe Venitul Personal (cota regională) și procentele stabilite. prin legea care corespunde TVA-ului şi accizelor şi pe care statul central o avansează.

LA Aceste cifre, rezultat al estimării veniturilor fiscale pe baza previziunilor economice incluse în Bugetul General de Stat 2023, adaugă plăți în contul Fondului de Suficiență Globală și transferul din Fondul de Garantare pentru Serviciile Publice Fundamentale.

Îmbunătățirea ratelor în cont avută în vedere de PGE din acest an arată angajamentul Guvernului față de toate teritoriile, cu obiectivul ca acestea să poată furniza serviciile publice ale statului bunăstării care se află în sfera competențelor lor.

În total, în anul 2023, Comunitățile Autonome în regim comun și orașele Ceuta și Melilla vor intra 123.356 milioane de euro în plăți în cont, cifră care depășește cu peste 12.000 de milioane de euro suma primită în 2022. Acest concept .

Sursa: Guvernul Spaniei – Trezoreria a plătit 51.398 milioane de euro către Comunitățile Autonome în plăți în cont până în luna mai, cu 11% mai mult decât în ​​2022