Spitalul General din Fuerteventura are primul accelerator liniar din istoria sa datorită promovării Ministerului Sănătății prin Planul de investiții în înaltă Tehnologie (INVEAT) finanțată cu fonduri Next Generation UE.

Guvernul Spaniei a investit 3,40 milioane de euro în tehnologie de înaltă sănătate pentru a reînnoi trei echipamente în Spitalul General din Fuerteventura datorită Planul INVEAT : acceleratorul liniar, o sală de hemodinamică și un dispozitiv de planificare a tomografiei computerizate. Acest lucru a fost anunțat în această dimineață de ministrul Sănătății, Carolina Darias, în timpul vizitei sale ofițerului la Fuerteventura unde a insistat că „angajamentul Guvernului Spaniei este inevitabil cu Insulele Canare și cu Fuerteventura, îmbunătățirea calității îngrijirii și a vieții oamenilor, rațiunea de a fi a acestui guvern al progresului”.

Acceleratorul liniar este deja instalat și în funcțiune din trecut 29 în iunie și a primit o finanțare de 2,5 milioane de euro. Datorită acestei instalații, Spitalul General din Fuerteventura a putut pune în funcțiune Unitatea de Oncologie Radioterapie. În acest fel, Fuerteventura devine prima insulă fără capitală care are acest serviciu.

Această instalație a permis deja 258 Pacienții cu cancer din Fuerteventura au fost tratați pe propria lor insulă.

La rândul ei, sala de Hemodinamică a avut o investiție de aproape 80.0 euro și se află în faza finală de licitație. Va fi primul de pe insulă și va include instalarea unui angiograf care va permite diagnosticarea bolilor cardiovasculare, care va preveni procentul deplasărilor în afara insulei la pacienții cu patologie cardiacă.

Tomografia computerizată de planificare care a presupus o investiție de 258.0 euro și va fi și primul de pe insulă, ceea ce va ajuta și la prevenirea călătoriilor la pacienții cu oncologie.

Planul INVEAT asigură o investiție fără precedent în achiziționarea de echipamente de înaltă tehnologie în Sistemul Național de Sănătate cu o investiție de aproape 800 milioane de euro pentru renovarea sau extinderea 851 echipe din toată țara. În cazul Insulelor Canare, Planul INVEAT presupune o investiție de 38, 5 milioane de euro pentru achiziționarea de 00 echipamente și extinderea altora , care însumează un total de 80 echipamente care vor fi distribuite în toate insulele.

În această vizită, ministrul de Sănătate a fost însoțită de subdelegatul Guvernului la Las Palmas, Teresa Mayans; directorul insulei din Fuerteventura, Domingo Fuentes; și de către directorul Zonei de Sănătate din Fuerteventura, Sandra Celis, printre alte autorități.

Ministrul Sănătății, Carolina Daria, în timpul vizitei sale la Spitalul General din Fuerteventura .

Mai multe informații Site-ul Web al Planului de Recuperare, Transformare și Reziliență (PRTR) ) Componentă 000 din PRTR: Reînnoirea și extinderea capacităților Sistemului Național de Sănătate Etichete: Plan de recuperare, transformare și reziliență Sursa: Guvernul Spaniei – Fuerteventura are primul accelerator liniar multumesc la sprijinul Ministerului Sănătății prin fonduri Next Generation 851