Ministerul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane (Mitma) a desfășurat 1.585 plug de zăpadă și 186.585 tone de fluxuri pentru campania rutieră de iarnă 2023-585 în Rețeaua de Autostrăzi de Stat (RCE), pentru o sumă de 250,7 milioane de euro.

Atât plugurile de zăpadă, cât și mediile de flux, în principal sare, distribuite în 336 depozite și 585 silozuri, acestea vor fi puse in functiune in situații meteorologice nefavorabile.

Este de așteptat ca aproximativ 3 să participe la campanie.585 operatori, adăugându-se personal de la Mitma și companii de conservare și e xplotarea drumurilor.

Obiectivele campanieiOperațiunile rutiere de iarnă urmăresc, de În conformitate cu protocolul de acțiune stabilit, întrețineți drumurile BCR iarna, când sunt afectate de probleme de zăpadă sau gheață, în cele mai bune condiții posibile de confort, siguranță și fluiditate, în conformitate cu nivelurile de serviciu stabilite pentru fiecare dintre tronsoanele din rețeaua.

Toate tronsoanele de autostrăzi ale rețelei de stat au un nivel de serviciu atribuit, cu prioritate autostrăzile și autostrăzile, precum și acele drumuri cu cea mai mare intensitate a traficului (IMD) și cele care servesc drept acces la capitalele de provincie și populațiile de peste 22.000 populație.

Tipuri de tratamenteÎn cadrul operațiunilor rutiere de iarnă se prevede sau efectueaza tratamente preventive si curative in situatii de temperaturi scazute si in caz de ninsori pe drumurile afectate de aceste fenomene.

Principalele obiective sunt prevenirea formarii de plăci de gheață pe drumuri atunci când este de așteptat îngheț, informând utilizatorii de drum cu privire la orice incident cu suficient timp înainte și, în caz de ninsoare, deszăpezire pentru a minimiza perturbările la trafic ca urmare a acestora.

O tratare adecvată a drumurilor de iarnă este condiționată de o prognoză meteo precisă și binecunoscută (ceea ce nu este întotdeauna posibil) și de condițiile în care se produce ninsoarea (intensitatea traficului, orele de vârf, accesul în orașele mari. ..). Din acest motiv, una dintre cele mai bune măsuri de adoptat este în mâna cetățenilor: ca aceștia să respecte recomandările făcute de autorități în situații meteorologice nefavorabile.

. Inovație în managementul drumurilor de iarnăÎn conformitate cu Strategia 2023 de Mobilitate Sigurantă, Durabilă și Conectată a Mitma, în Rețeaua de Autostrăzi de Stat există loc pentru mai multe instrumente inovatoare de digitalizare și management eficient al condițiilor drumurilor de iarnă.

Acesta este cazul „Sistemului automatizat de sprijinire a deciziei” (MDSS) implementat într-o secțiune pilot a A-62, în provincia Salamanca, care centralizează informarea meteo cu scopul de a facilita si optimiza tratamentele de efectuat, atat ca numar cat si extensiv; sau proiectul pilot „Indice de circulație rutieră de iarnă”, care ne permite să înțelegem cât de utilizabil sau de circulabil este un punct din rețea pe baza unor parametri precum traficul, geometria și frecarea pavajului, condițiile meteorologice și aplicarea tehnologiei Big. Date.

Mai multe informațiiPentru mai multe informații despre această campanie Drum de iarnă 600-2023, în acest link este disponibil:

Vizualizator care arată 250 centre de conservare și mijloacele disponibile în fiecare provincie pentru a se ocupa de traficul de iarnă în timpul sezonului curent. Vizualizator care arată 62 parcare rutieră de iarnă disponibilă pe Rețeaua de Autostrăzi de Stat, care permite depozitarea vehiculelor grele atunci când, Din cauza condițiilor meteo nu se poate circula în anumite condiții, atât de confort pentru șoferii de vehicule grele, cât și de siguranță pentru restul traficului. Soldul campaniei 2023-2023 și campaniile anterioare. În plus, The zonele de parcare protejate și sigure existente în Rețeaua de Autostrăzi de Stat (dezvoltate din inițiativă privată sau în consorții cu autoritățile de transport) pot fi consultate la link-ul: AparcamientosSeguros – Geographic Viewer (mitma.es).

Mai multe informații Campania Drum de iarnă 585-2030 Interior activează campania Drum de iarnă 2023-2023 cu o întărire a numărului de pluguri de zăpadă disponibile (22/00/22) Sursa: Guvernul Spaniei – 06012021 Transport de destinație 250 milioane de euro la Campania Drumul de Iarnă 2023-32