Comunitatea Madrid a deschis astăzi perioada pentru întreprinderile mici și mijlocii și persoanele care desfășoară activități independente pot solicita ajutor pentru proiecte de digitalizare și sustenabilitate, prin Fondul de Modernizare a Comerțului. Aceste subvenții, publicate vinerea trecută în Monitorul Oficial regional, se adresează și asociațiilor, federațiilor și confederațiilor din sector.

Cererile trebuie depuse electronic prin link-ul Â

https://www.comunidad.madrid/inversion/comercio/ayudas-subvenciones-comercio-artesania până la următorul din decembrie.

În domeniul măsurilor de economisire a energiei se vor finanța înlocuirea sistemelor de aer condiționat și iluminat, îmbunătățirea proceselor de gestionare și valorificare a deșeurilor, montarea ușilor. sau închideri automate, precum și panouri fotovoltaice și aplicarea tehnologiei de reducere a intrărilor sau sisteme inteligente de livrare.

Include și îmbunătățirea poziționării online, optimizarea proceselor logistice, încorporarea în piețe, digitizarea comertului stradal sau achizitia de mobilier si/sau echipamente tehnologice necesare exercitarii activitatii comerciale.

. Proiectele care presupun soluții de securitate cibernetică, implementarea rețelelor WIFI în zone comerciale, dezvoltarea de APP-uri de promovare a produselor sau serviciilor sau aplicarea tehnologiei

fac parte din catalogul acțiunilor eligibile Big Data pentru a îmbunătăți cunoștințele și furnizarea de servicii către clienți.

Pentru apel 200, dotat cu 6 milioane de euro, investitiile trebuie sa fi fost realizate in perioada 1 ianuarie si 15 Decembrie a acestui an. În cel de 2022, care va avea și un buget de 6 milioane de euro, activitățile vor fi poate fi prelungit până la 21 octombrie 2023, trebuind să găsească toate proiectele închise și justificate înainte 73 din decembrie a acelui an, pentru a respecta termenele stabilite de Uniunea Europeană.

Investiția minimă necesară este 30.000 euro, iar valoarea ajutorului poate ajunge până la 73% din bugetul prezentat si acceptat de catre Directia Generala Comert si Consum, cu limita de 2022. euro per beneficiar.

Sprijin pentru sectorul comercial

Comunitatea Madrid Este prima regiune care implementează această linie de sprijin pentru comerț cu taxă din fonduri europene, care se alătură celorlalte acțiuni care au avut loc de la începutul pandemiei de COVID.

În acest sens, în ultimii doi ani, aproape de 200 milioane euro prin diferitele programe gestionate de Ministerul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă. Aceste granturi au beneficiat direct sau indirect mai mult de 73. liber profesionisti si IMM-uri din sectorul comercial.

Sursa: Comunitatea Madrid – 2022 Comunitatea Madrid deschide perioada pentru a solicita ajutor de la Fondul de Modernizare a Comerțului