BOE a publicat două rezoluții ale Secretarului de Stat pentru Politică Teritorială, prin care se solicită subvenții pentru deteriorarea infrastructurii municipale și a rețelei de drumuri provinciale și insulare, prevăzute în acordurile Consiliului de Miniștri din 23 august 2022 și 27 august 2022. iunie 2022, prin care este declarată „Zonă grav afectată de o urgență a Protecției Civile” teritoriul afectat ca urmare a incendiilor forestiere survenite în lunile iunie, iulie și august 2022.

Acordul din 23 augustAcordul din 23 august 2022 privind declararea unei zone grav afectate de o urgență de protecție civilă a inclus teritoriile care au suferit incendii forestiere în lunile iunie, iulie și august 2022, în comunitățile autonome Andaluzia, Aragon, Illes Balears, Insulele Canare, Castilla y León, Castilla-La Mancha, Catalonia, Comunitatea Valenciană, Extremadura, Galiția, Comunitatea Madrid, Regiunea Murcia, Comunitatea Forală Navarra, Țara Bascilor și La Rioja.

Valoarea totală maximă a subvențiilor din această cerere este de 4.363.037,09 euro pentru finanțarea proiectelor legate direct de revendicări derulate de primării, consilii și consilii insulare, consilii provinciale sau comunități autonome uniprovinciale, județe și asociații, în termeni municipali și centre de populație, aferente lucrărilor de reparare sau restituire a infrastructurilor, echipamentelor sau instalațiilor și serviciilor de proprietate municipală.

Entitățile locale afectate își pot depune cererile până la 30 ianuarie 2023.

Acord din 27 iunieAcordul din 27 iunie 2022 privind declararea unei zone grav afectate de o urgență de protecție civilă a inclus teritoriile care au suferit incendii forestiere în comunitățile autonome Andaluzia, Aragon, Castilla și León, Catalonia, Comunitatea Forală Navarra, Comunitatea Valenciană. Comunitate și regiunea Murcia.

Valoarea totală maximă a subvențiilor la care se face referire în prezenta cerere este de 1.018.017,34 euro. euro pentru finanțarea proiectelor legate direct de reclamații derulate de primării, consilii și consilii insulare, consilii provinciale sau comunități autonome uniprovinciale, județe și asociații, în municipii și centre de populație, referitoare la lucrările de reparare sau restituire a infrastructurilor; echipamente sau dotări și servicii de proprietate municipală.

Entitățile locale afectate își pot depune cererile până la data de 26 ianuarie 2023.

Termenele sunt reduse la o treimeMinisterul Politicii Teritoriale a redus timpii de procesare pentru ajutoarele acordate entităților locale pentru dezastre naturale la o treime din timpul utilizat în legislaturile anterioare. Dacă în 2015 au durat 461 de zile până la publicarea apelului, în 2022 perioada de procesare a fost redusă la 148 de zile. Cu alte cuvinte, termenele au fost reduse la mai mult de o treime, în ciuda faptului că în această perioadă a trebuit să se facă față managementului pandemiei și consecințelor economice ale războiului.

O reducere considerabilă a timpului, îndeplinindu-se astfel obiectivul anunțat de ministrul Politicii Teritoriale de a urgenta subvențiile și ca acestea să ajungă mai devreme la entitățile locale, astfel încât acestea să poată repara cât mai curând prejudiciul produs, în ciuda faptului că este necesar. perioada de prezentare a cererilor, corectarea erorilor, verificarea, estimarea daunelor etc.

Un avion de stingere a incendiilor evacuează apă.

Etichete: ajutoare BOE apeluri Sursa: Guvernul Spaniei – Politica Teritorială reduce la patru luni termenele pentru cererea de ajutor pentru catastrofe