#Torrejon – • Una dintre noutățile notabile ale acestui curs este că școala Gabriel y Galán va avea o grădiniță, alături de școlile publice, Juan Ramón Jiménez și La Gaviota, care aveau deja acest serviciu educațional.

• Torrejón de Ardoz are aproape 30.000 de studenți repartizați în cele 42 de centre educaționale ale orașului. Grădinițele au înscriși 920 de elevi, școlile grădinițe și primare 16.682, gimnaziul 8.186, liceul 1.792, pregătire profesională 1.825 și învățământul special 112 elevi.

• Primarul din Torrejón de Ardoz, Alejandro Navarro Prieto, a vizitat în această dimineață, împreună cu consilierul pentru bunăstare, educație și imigrare, Rubén Martínez, școala Vicente Aleixandre cu ocazia începerii noului an școlar, subliniind că „ orașul are aproape 30.000 de elevi care vor fi instruiți în 42 de centre educaționale, iar în fiecare an oferta educațională este îmbunătățită, de exemplu cu școala Gabriel y Galán, care va avea o grădiniță, alăturându-se școlilor publice, Juan Ramón Jiménez și La Gaviota. , care deja aveau acest serviciu educațional. De asemenea, amintiți-vă că „de anul trecut, Torrejón a avut prima școală publică de educație specială numită Iker Casillas”.

• 6 institute publice de învățământ secundar sunt bilingve: Valle Inclán, Las Veredillas, Luis de Góngora, León Felipe, Isaac Peral și Juan Bautista Monegro; 9 școli publice: Buen Gobernador, Joaquín Blume, Severo Ochoa, Giner de los Ríos, Vicente Aleixandre, Beethoven, Pinocchio, Antonio Machado și Miguel de Cervantes; și 4 școli charter: Humanitas, San Juan Bosco, San Juan Evangelista și JABY

• Lucrările de îmbunătățire efectuate în timpul verii cu programul „Consiliul Orășenesc îmbunătățește școlile publice” au fost deja finalizate înainte de începerea anului școlar. În cursul acestui an, au fost investiți peste 750.000 de euro în îmbunătățirea și întreținerea școlilor publice din Torrejón de Ardoz, lucrări care au fost efectuate în perioada vacanței pentru a nu perturba desfășurarea cursurilor sau dăuna elevilor. Programul „Consiliul municipal îmbunătățește școlile publice” reprezintă cea mai mare investiție în îmbunătățirea școlilor publice ale orașului din istoria Torrejón de Ardoz cu 3 milioane de euro în perioada 2019 – 2023, care se adaugă celor peste 3 milioane investite între 2016 și 2019
Primarul din Torrejón de Ardoz, Alejandro Navarro Prieto, a vizitat în această dimineață, împreună cu consilierul pentru bunăstare, educație și imigrare, Rubén Martínez, școala Vicente Aleixandre cu ocazia începerii noului an școlar în care un total de 29.517 studenții sunt înscriși în cele 42 de centre educaționale din Torrejón. La prezentare au fost prezenți și directorul teritorial al Educației Madrid Este, Milagros de Pedro, și directorul școlii, Eva Sánchez. Centrele școlare pe care le are orașul sunt: ​​20 de școli publice pentru Învățământul Preșcolar și Primar, 8 institute publice pentru Învățământul Gimnazial, 6 grădinițe publice, 5 școli ordinare charter, 1 centru privat de formare profesională, 1 școală publică de Învățământ Special și 1 școală charter pentru educație specială.

Torrejón de Ardoz, 14 septembrie 2023. Torrejón de Ardoz are aproape 30.000 de studenți repartizați în cele 42 de centre educaționale ale orașului. Grădinițele au înscriși 920 de elevi, școlile preșcolare și primare 16.682, gimnaziul 8.186, liceul 1.792, pregătire profesională 1.825 și învățământul special 112 elevi. Șase institute publice de învățământ secundar sunt bilingve: Valle Inclán, Las Veredillas, Luis de Góngora, León Felipe, Isaac Peral și Juan Bautista Monegro; 9 școli publice: Buen Gobernador, Joaquín Blume, Severo Ochoa, Giner de los Ríos, Vicente Aleixandre, Beethoven, Pinocchio, Antonio Machado și Miguel de Cervantes; și 4 școli charter: Humanitas, San Juan Bosco, San Juan Evangelista și JABY

De anul trecut, Torrejón a avut prima școală publică de educație specială numită Iker Casillas. Acest centru public de educație specială este unul dintre cele mai inovatoare și avangardiste din Spania. A fost construită pe un teren donat de Primăria Torrejón de Ardoz situat pe Avda. al Constituţiei la înălţimea cartierului La Zarzuela. Comunitatea Madrid a investit 3,6 milioane de euro în construcția sa, și are 100 de locuri pentru studenții între 3 și 21 de ani care au nevoi educaționale speciale, întărind astfel oferta educațională a acestui tip de predare adaptată copiilor și tinerilor din Torrejón. de Ardoz.

Primarul din Torrejón de Ardoz, Alejandro Navarro Prieto, a amintit că „orașul are aproape 30.000 de elevi care vor fi formați în 42 de centre educaționale, iar în fiecare an oferta educațională este îmbunătățită, de exemplu cu școala Gabriel y Galán, care va avea grădiniță, alăturându-se școlilor publice, Juan Ramón Jiménez și La Gaviota, care aveau deja acest serviciu educațional. De asemenea, amintiți-vă că „de anul trecut, Torrejón a avut prima școală publică de educație specială numită „Iker Casillas”.

Pe de altă parte, lucrările de îmbunătățire derulate în timpul verii cu programul „Consiliul Orășenesc Îmbunătățește școlile publice” au fost deja finalizate înainte de începerea anului școlar. În cursul acestui an, au fost investiți peste 750.000 de euro în îmbunătățirea și întreținerea școlilor publice din Torrejón de Ardoz, lucrări care au fost efectuate în perioada vacanței pentru a nu perturba desfășurarea cursurilor sau dăuna elevilor. Programul „Consiliul orășenesc îmbunătățește școlile publice”. Reprezintă cea mai mare investiție în îmbunătățiri în școlile publice ale orașului din istoria Torrejón de Ardoz, 3 milioane de euro în perioada 2019 – 2023, care se adaugă celor peste 3 milioane investite între 2016 și 2019.

Investițiile ajung la aspecte foarte diferite ale centrelor de învățământ și întotdeauna în cadrul celor solicitate chiar de școli, precum montarea de pergole noi la intrările în centre, renovarea toaletelor, înlocuirea ferestrelor, jaluzelelor și ușilor, vopsirea și adaptarea diferitelor săli de clasă și săli, amplasarea de copertine, precum și crearea de rampe și eliminarea bordurilor pentru îmbunătățirea accesibilității, printre alte investiții.

Sursa: Un total de 29.517 de elevi sunt înscriși în acest an școlar în cele 42 de centre educaționale din Torrejón de Ardoz