#Madrid –

Dr. Gómez Argüelles, pentru teza sa despre fibromialgie

Un specialist de la Spitalul Universitar Tajo, dr. José María Gómez Argüelles, a fost distins cu premiul „Francisco del Pozo” pentru cea mai bună teză de doctorat recunoscută de Centrul de Tehnologie Biomedicală (CTB) la categoria Accésit. Lucrarea prezentată se intitulează „Modularea activității oscilatorii cerebrale după stimularea magnetică transcraniană de intensitate scăzută la pacienții cu fibromialgie” și include, printre altele, tehnica și procesele aplicate pacienților de la Spitalul Universitar Tajo, care oferă un proces unic în sănătatea publică. pentru ameliorarea pacienților, în principal femei, care suferă de această boală.

Acest premiu, avizat de Universitatea Politehnică din Madrid, Campus de Excelență Internațională, este acordat în mod frecvent inginerilor, care au mers cu această ocazie la un medic specialist în Neurologie, dr. Gómez Argüelles, care face parte din echipa medicală de la Universitatea Tajo. Spitalul.. La pregătirea acestei lucrări au participat pacienţi din serviciul de reumatologie al centrului nostru. Această zonă a colaborat activ la căutarea voluntarilor care au fost tratați cu tratament pentru Fibromialgie și sindrom de oboseală cronică oferit într-un mod de pionierat în asistența medicală publică din Madrid prin Spitalul del Tajo.

José María Gomez Arguelles este medic specializat în Neurologie. Și-a finalizat rezidențiatul la Spitalul Princess din Madrid, a lucrat în diferite spitale, iar în prezent face parte din echipa de medici de la Spitalul Universitar Tajo, aparținând rețelei de spitale publice a Comunității Madrid. În plus, este profesor de master în durere la Societatea Spaniolă de Durere și profesor asociat de Medicină la Universitatea Alfonso X El Sabio.

Munca și publicațiile ei se concentrează în primul rând pe domeniul fibromialgiei și oboselii cronice. Colaborează de câțiva ani în laboratorul de Bioelectromagnetism al Centrului de Tehnologie Biomedicală, UPM, regizat cu Dr. Ceferino Maestú.

Sursa: Comunitatea Madrid – Un specialist de la Spitalul Universitar Tajo, distins cu premiul „Francisco del Pozo”.