#Torrejon – • Organizația Mondială a Sănătății a decis să stabilească această zi cu scopul de a sensibiliza populația cu privire la importanța depistarii din timp a acestei boli și ca o amintire a angajamentului societății în lupta împotriva ei.

• Primarul, Alejandro Navarro Prieto, însoțit de diferiți consilieri ai corporației municipale, a colaborat la inițiativa, organizată de Asociația Spaniolă Împotriva Cancerului din Torrejón, care a avut și prezența președintei acesteia, Virginia Salinero, precum și voluntari de la entitate, membri ai altor asociații și numeroși vecini care și-au dorit să colaboreze la crearea acestei legături pentru a da vizibilitate acestei lupte și a avea în vedere toate femeile cu cancer la sân.

• În plus, în zilele de 18 și 19 octombrie, Torrejón de Ardoz a comemorat și Ziua Mondială a Cancerului de Sân, luminând fațada Primăriei în roz, ca o demonstrație de sprijin pentru Asociația Spaniolă Împotriva Cancerului și pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la lupta împotriva acestei boli. boală în care importanța cercetării și a diagnosticului precoce sunt instrumente esențiale pentru eradicarea acesteia, deoarece poate fi vindecată dacă este depistată la timp

• „Ne alăturăm încă o dată acestei inițiative pentru a sprijini și a oferi vizibilitate femeilor care suferă de cancer la sân și pentru a colabora la creșterea gradului de conștientizare cu privire la această boală. Mai multe cercetări, depistare precoce și sprijin pentru a răspunde la realitatea celor care trăiesc cu această boală și a familiilor lor”, a indicat primarul, Alejandro Navarro Prieto.
Torrejón de Ardoz s-a alăturat comemorarii Zilei Mondiale a Cancerului de Sân care a avut loc sâmbăta trecută, 20 octombrie, în întreaga lume, sâmbăta trecută, cu crearea unei panglici umane roz mari în Plaza Mayor, în semn de sprijin și de conștientizare cu privire la lupta împotriva această boală. Primarul, Alejandro Navarro Prieto, însoțit de diferiți consilieri din corporația municipală a colaborat la inițiativa, organizată de Asociația Spaniolă Împotriva Cancerului din Torrejón, care a avut și prezența președintei acesteia, Virginia Salinero, precum și voluntari ai entității. , membri ai altor asociații și numeroși vecini care și-au dorit să colaboreze la crearea acestei legături pentru a da vizibilitate acestei lupte și a avea în vedere toate femeile cu cancer la sân.

Torrejón de Ardoz, 23 octombrie 2023. În plus, în zilele de 18 și 19 octombrie, Torrejón de Ardoz a comemorat și Ziua Mondială împotriva Cancerului de Sân, luminând în roz fațada Primăriei, în semn de sprijin pentru Asociația Spaniolă Împotriva Cancerul și conștientizarea cu privire la lupta împotriva acestei boli în care importanța cercetării și a diagnosticului precoce sunt instrumente esențiale pentru eradicarea acestuia, deoarece poate fi vindecată dacă este depistată la timp.

„Ne alăturăm încă o dată acestei inițiative pentru a sprijini și a oferi vizibilitate femeilor care suferă de cancer de sân și pentru a colabora la creșterea gradului de conștientizare cu privire la această boală. Mai multe cercetări, depistare precoce și sprijin pentru a răspunde la realitatea celor care trăiesc cu această boală și a familiilor lor”, a spus primarul, Alejandro Navarro Prieto.

Organizația Mondială a Sănătății a decis să instituie această zi cu scopul de a sensibiliza populația cu privire la importanța depistarii acestei boli la timp și ca o amintire a angajamentului societății în lupta împotriva ei. Detectarea precoce ajută la rezolvarea cancerului de sân. La fiecare 30 de secunde undeva în lume este diagnosticat un cancer de sân.

În acest sens, conform datelor Societății Spaniole de Oncologie Medicală (SEOM), 35.000 de cazuri noi de cancer de sân au fost diagnosticate în 2023, fiind cea mai frecventă tumoră la femeile între 45 și 65 de ani din întreaga lume, înaintea cancerului colorectal. plămâni, corpul uterin, tiroida și pancreasul. Cu toate acestea, progresele în medicină au făcut posibil ca un procent mare de cazuri să fie vindecate.

Sursa: Torrejón de Ardoz s-a alăturat comemorarii Zilei Mondiale a Cancerului de Sân cu o panglică umană mare de culoare roz în Plaza M…