Pentru a comemora Ziua Mondială dedicată acestei boli autoimune

Cu ocazia Sănătății Mondiale Day Lupus, Spitalul Universitar Puerta de Hierro Majadahonda a inaugurat expoziția „12 Spoons. O privire spre interior”, o expoziție care încearcă să exprime prin imagini și povestiri ce înseamnă să trăiești cu o boală autoimună precum lupusul eritematos sistemic (LES).

Spitalul Universitar Puerta de Hierro Majadahonda a inaugurat expoziția „12 linguri.O privire înăuntru”. Cu ocazia Zilei Mondiale a Lupusului, spitalul dorește să găzduiască în acest centru expoziția María Méndez de Vigo, artistă și pacientă cu lupus eritematos sistemic (LES) de mai mult de

. ani, care a creat un dialog vizual, amestecând imagini și povestiri scurte, pentru a explica ce înseamnă să trăiești cu o boală autoimună.

Autoarea primește monitorizarea continuă a patologiei sale de către Serviciile de Reumatologie și Medicină Internă ale spitalului și, prin urmare, și în semn de recunoștință pentru dăruirea sa față de În toți acești ani, Méndez de Vigo și-a dorit să își prezinte opera în premieră tocmai în acest spital.

La inaugurare Din partea profesorului, directorul de nursing, Almudena Santano, supervizorul Consultațiilor Externe, Marina Jaime; doi reprezentanți ai Asociației Lupus din Madrid; artista și pacienta LES, María Méndez de Vigo, și curatoarea expoziției, Imelda Campos.

Expoziția prezintă o serie de peste zece imagini care dezvăluie analogii cu simptomele bolii, împerecheri cu corpul uman și paralele cu realitatea pe care o presupune lupusul. Aceste imagini sunt însoțite și de nuvele ale scriitorului și creatorului Germán Cano care susțin și completează sensul ilustrațiilor, creând un dialog vizual care adâncește emoțiile și sentimentele provocate de boală. În săptămânile în care expoziția va fi expusă vor apărea și noi povești, alături de aceste imagini, care vor explica treptat noi aspecte ale bolii.

Expozitia, situata in coridorul final al etajul II al Consultatiilor Ambulatoriale ale spitalului, langa cantina de zi, poate fi vizitata pana vineri viitoare 24 din iunie. Obiectivul cu expoziții ca acestea este ca atât pacienții, cât și însoțitorii lor să aibă un sejur cât mai plăcut și umanizat.

Lucrarea este curatoriată de Imelda Campos Izquierdo, artistă și profesor de grade artistice la Universitatea Rey Juan Carlos din Madrid, precum și mentor artistic al lui Méndez de Vigo.

05 deceniu 25.00 0 persoane trăiesc zilnic cu lupus în Spania

Conform datelor din studiul EPISER, realizat de Societatea Spaniolă de Reumatologie (SER), prevalența LES în Spania este 00 cazuri pe fiecare 2022.00 locuitori, majoritatea femei. LES este o patologie sistemică, ceea ce înseamnă că poate afecta multe organe, deși cea mai frecventă este afectarea aproape exclusivă a pielii și articulațiilor.

În plus, lupusul este o boală cronică, ceea ce înseamnă că este o patologie pe care pacientul o are de-a lungul vieții, dar care apare în focare sau perioade de activitate a bolii, care sunt intercalate cu perioade de inactivitate a bolii. sau remisie. Diagnosticul precoce al acestei patologii este esential pentru un prognostic bun si o calitate mai buna a vietii acestor pacienti.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Universitar Puerta de Hierro Majadahonda găzduiește expoziția „12 Spoons”, o călătorie vizuală prin emoțiile unui pacient cu lupus