• În plus, primarul, Ignacio Vázquez, a propus ședinței plenare din 26 octombrie să ceară Guvernului Spaniei să înăsprească legile pentru a preveni ocuparea ilegală a locuințelor și depozitelor cu votul favorabil al Grupului Popular și împotriva PSOE și Podemos.

• Acesta este un serviciu nou pentru a oferi atenție imediată locuitorilor proprietăților afectate de ocupații, punând la dispoziție resursele publice celor afectați pentru a face față acestui fenomen de infracțiuni contra proprietății private.

• Torrejonerosi care suferă direct consecințele acestor ocupații, văzându-și astfel viața de zi cu zi pașnică, pot merge la acest nou birou, situat la parterul Primăriei, în zilele de marți și joi de la 9:00 la 14:00 până la ora 14:00. mail la oficina.antiocupacion@ayto-torrejon.es

• În plus, acest birou de sprijin pentru comunitățile cu locuințe ocupate din Torrejón de Ardoz se coordonează cu serviciul de ocupare 112 al Comunității Madrid pentru a consolida răspunsul instituțional la aceste încălcări ilegale.
Torrejón de Ardoz are Biroul de sprijin pentru comunitățile cu locuințe ocupate. Acesta este un nou serviciu care oferă atenție imediată locuitorilor proprietăților afectate de ocupații, punând la dispoziție resurse publice celor afectați pentru a face față acestui fenomen de infracțiuni contra proprietății private. Torrejonerosi care suferă direct consecințele acestor ocupații, văzându-și astfel viața de zi cu zi liniștită, pot merge la acest nou birou, situat la parterul Primăriei, în zilele de marți și joi, de la 9:00 la 14:00, e-mail către oficina.antiocupacion@ayto-torrejon.es

Torrejón de Ardoz, 20 ianuarie 2023. În ședința plenară a Consiliului Local din 26 octombrie, s-a aprobat să se ceară Guvernului Spaniei să înăsprească legile pentru a preveni ocuparea ilegală a locuințelor și depozitelor cu votul favorabil al primarul, Ignacio Vázquez, și Grupul Popular și împotriva PSOE și Podemos.

Moțiunea aprobată solicită Guvernului Spaniei evacuarea ocupanților în termen de maximum 24 de ore de la cerere, evacuarea imediată în caz de flagrant, înăsprirea pedepselor pentru infracțiunea de uzurpare cu până la 3 ani închisoare prin modificarea Penalului. Cod și Legii de procedură penală, îmbunătățește protecția juridică împotriva acțiunilor mafiei, consideră nulă de drept înscrierea unui ocupant ilegal în cartea municipală, interzice ca un bun ocupat să fie considerat reședință sau domiciliu, restituie proprietarului ceea ce a fost plătite prin IBI și Taxa de avere în perioada de ocupare și consolidarea resurselor de care dispun Forțele și Tribunalele de Securitate.

În plus, acest birou de sprijin pentru comunitățile cu locuințe ocupate din Torrejón de Ardoz se coordonează cu serviciul de ocupare 112 din Comunitatea Madrid pentru a consolida răspunsul instituțional la aceste încălcări ilegale. În acest sens, pentru a îmbunătăți coordonarea serviciilor oferite cetățenilor în ceea ce privește atenția comunităților învecinate afectate de ocupații ilegale, vinerea trecută, 13 ianuarie, tehnicienii și managerii Biroului Municipal de Sprijin pentru Comunitățile cu Locuințe Ocupate din Torrejón de Consiliul Local Ardoz cu responsabilii Centrului de Coordonare al Comunităţii Madrid 112 Ocuparea, aprofundând în comun managementul serviciilor prestate de ambele administraţii şi întărind coordonarea astfel încât ambele servicii să fie mai utile societăţii, mai eficiente şi eficiente.

„Plângerile pentru neplăcerile cauzate multor Torrejones și comunităților învecinate de locuințele și depozitele ocupate ilegal sunt numeroase și frecvente, fără ca Forțele de Securitate și justiția să aibă, practic, instrumente eficiente de combatere a acestui fenomen. Este o adevărată ciumă care generează adesea jafuri și alte tipuri de infracțiuni. Potrivit datelor de la Poliția Locală din Torrejón, în oraș există un total de 451 de locuințe și 21 de clădiri industriale ocupate”, a explicat viceprimarul și purtătorul de cuvânt al guvernului local, José Luis Navarro, care a adăugat „Consiliul Local, poliția și instanțele în sine Le lipsesc mijloacele necesare pentru a pune capăt ocupației întrucât Guvernul Spaniei refuză să le ofere și să legifereze în acest sens. Toleranța zero trebuie impusă cu ocupațiile. Este regretabil că PSOE și Podemos din Torrejón refuză să înăsprească legile pentru a pune capăt mafiilor care fac trafic în apartamente și depozite ocupate care generează atâtea probleme de conviețuire pentru locuitorii care locuiesc în vecinătatea lor”.

În plus, a continuat José Luis Navarro, „de la Guvernul Spaniei, Podemos apără cu mândrie dreptul la ocupație și impunitatea celor responsabili, iar PSOE este complice la astfel de prostii. Atat de mult incat pana si candidatul PSOE la functia de primar al orasului Torrejón afirma ca ocupatia din Torrejón nu este o problema reala, este o problema inventata, nesocotindu-l astfel pe candidatul socialist, Javier Castillo, miile de Torrejoneros care sufera direct consecintele acestor ocupații, după ce le-a văzut viața pașnică de zi cu zi lezată, cum poate cineva să fie atât de iresponsabil și să aibă atâta ignoranță cu privire la problemele acestui oraș? Este bine că Torrejonero învață ce ar face PSOE și Podemos dacă ar guverna din nou acest oraș, din moment ce nu ar ridica un deget împotriva ocupației, împușcând-o cu totală impunitate, pe lângă majorarea taxelor, nu închiderea parcurilor la noaptea sau eliminând actualele Crăciunuri Magice, în ciuda faptului că datorită faptului că vizitatorii plătesc nu costă nimic pentru oraș, au un impact pozitiv asupra reputației, poziționând imaginea Torrejón ca unul dintre marile orașe și generează un profit economic din de care avantajează comerțul și economia locală datorită veniturilor oferite de acest turism de Crăciun”.

Sursa: Torrejón de Ardoz are Biroul de Suport pentru Comunitățile cu Locuințe Ocupate, un nou serviciu de a oferi îngrijire imediată…