Agenții Poliției Generalitati – Mossos d’Esquadra ai Grupului Criminal Urban al Regiunii Metropolitane de Poliție Barcelona au arestat miercurea trecută dimineața doi hoți, în cadrul unui dispozitiv de prevenire a jafurilor cu forța la firme și unități comerciale. Acțiunea rapidă a poliției a agenților dislocați în oraș a făcut posibilă contracararea jafului de la un magazin de pe Passeig de Gràcia și s-a încheiat cu arestarea acestor două persoane.

Miercuri, 18 ianuarie, în jurul miezului nopții, ofițerii îmbrăcați în civil au depistat la intrarea în Barcelona mai multe vehicule suspecte care, datorită caracteristicilor lor, sunt folosite de grupuri dedicate săvârșirii jafurilor cu forța pentru a le încolți și a garanta evadarea lui rapidă de la fața locului. . Ofițerii în civil au început monitorizarea discretă și au fost activate alte unități pentru a suplimenta dispozitivul preventiv. Cele trei vehicule au circulat pe Avinguda Diagonal până au ajuns pe Passeig de Gràcia. Ajunși acolo, la înălțimea unui magazin de lux, s-au oprit și cinci dintre ocupanți au coborât și au accesat un portal de pe Passeig de Gràcia unde se află un local comercial la parter. Restul vehiculelor au continuat să circule în zonă făcând sarcini de contrasupraveghere pentru a se asigura că nu au fost surprinși de niciun semn de poliție.

La scurt timp mai târziu, au părăsit incinta cu saci și în direcția autovehiculelor care erau parcate în așteptarea lor. Dintre cele cinci persoane, una a fost arestată, iar celelalte patru au reușit să urce în trei autovehicule, o dubă și două mașini mari, care au fugit din zonă cu viteză mare. Una dintre mașini a încercat să treacă peste ofițerii Grupării Criminale Urbane, dar aceștia i-au ocolit și unul dintre polițiști a spart geamul vehiculului cu apărarea.

Ofițerii au început să urmărească duba care s-a deplasat cu viteză și a trecut pe roșu. La scurt timp mai târziu și cu mai mult sprijin al poliției, două mașini civile au traversat prin fața dubei doar șoferul, care a fost și el arestat, iar vehiculul a fost reținut. Polițiștii au constatat că bărbatul avea pierderea valabilității permisului de conducere din cauza pierderii punctelor.

Datorită dispozitivului de prevenire și coordonării cu echipele desfășurate în fiecare noapte în oraș, un alt vehicul implicat a fost depistat plecând din Barcelona și care, văzând un punct de control al Brigăzii Mobile, la înălțimea Sant Joan Despí, și-a schimbat direcția și a plecat spre Esplugues fără ca agenții să-l poată intercepta.

În jurul orei 1.30, o altă echipă de agenți BRIMO activată din cauza evadării cu viteză mare a vehiculelor legate de evenimentele investigate, a depistat un al doilea vehicul care circula prin tunelurile Vallvidrera. În fața prezenței polițiștilor, acesta a făcut o manevră de schimbare a direcției, punând în pericol alte autovehicule. Șoferul și-a oprit apoi mașina deoarece avea cauciucuri deformate și a fugit din zonă. În interiorul vehiculului au fost găsite două plăcuțe de înmatriculare false.

Mossos d’Esquadra ai Unității de Investigații a secției de poliție Eixample țin deschisă o anchetă pentru localizarea persoanelor care, împreună cu cei doi arestați, ar fi încercat să acceseze unitatea comercială. Toate vehiculele folosite aveau numere de înmatriculare false.

Zona de Comunicare

Barcelona, ​​21 ianuarie 2023

sursă: Mossos d’Esquadra arestează doi hoți în Barcelona într-un dispozitiv de prevenire pentru spargeri în unități comerciale și contracarează un jaf într-un magazin de îmbrăcăminte