#Torrejon – • Pentru a vă bucura de Festivalul Gheații puteți cumpăra acum bilete de pe www.magicasnavidades.es, al căror preț include accesul la Parcul Mágicas Navidades

• „Cerul peste Beijing”, a echipei 9 din Polonia și China, formată din Dominika Jarczok și Ji Huailong, a fost marele câștigător al celei de-a 2-a ediții a Festivalului de Gheață, Festivalul Internațional de Sculptură de Gheață. Premiul II a revenit lucrării „Turnul Eiffel din Paris”, a echipei 4 din Franța și Polonia, formată din Samuel Girault și Michal Mizula, în timp ce premiul al treilea a revenit creației „Kuala Lumpur”, a echipei 10 din Malaezia și Thailanda, formată din Yong Chong Ming și Sintichai Sutapan

• În perioada 30 noiembrie – 7 ianuarie, publicul se va putea bucura de cel mai mare eveniment de iarnă de referință globală, într-un spațiu interactiv cu sculpturi în gheață și un tur printr-o lume înghețată în care va putea vedea transparența, fragilitatea, simplitatea. și puritatea apei înghețate, care va lăsa o amintire unică și de neuitat pentru toți vizitatorii săi și unde cei mai buni sculptori în gheață din lume vor veni să ne viziteze pentru a concura în realizarea acestei expoziții spectaculoase de peste 2.000 de metri pătrați.

• Anul acesta, artiștii au interpretat tema „Orașele lumii”, modelând gheața cu drujba, daltele și torțele lor, cu care au lucrat la interpretarea arhitecturală și esențială a orașului ales, până când au reușit să creeze , în doar 7 zile de concurs, operele lor incredibile de artă, formând o lume înghețată de orașe fantastice, într-o mare expoziție, unde gheața se transformă în cea mai delicată și efemeră artă. Sculpturile de gheață rezultate vor fi expuse în interiorul cortului, într-o expoziție care poate fi vizitată mai mult de două luni.

• Primarul, Alejandro Navarro Prieto, a reamintit că „Torrejón de Ardoz este Prima Capitală Europeană a Crăciunului și Festival de Interes Turistic datorită calității, originalității și moștenirii sale culturale promovate de cele mai prestigioase companii naționale, europene și asiatice de Crăciun. „Acest eveniment a devenit destinația turistică spaniolă de referință pentru întreaga familie în aceste date îndrăznețe.”

• „Ice Festival 2 este cel mai mare eveniment de iarnă de referință globală care, la prima sa ediție, a fost văzut de peste 120.000 de oameni. „Nimeni nu trebuie să rateze opera celor mai buni sculptori internaționali care au concurat să ne uimească cu operele lor de artă efemere și cu viziunea lor arhitecturală asupra orașului ales”, a subliniat Rafael González Villanueva, curatorul expoziției Festivalul Gheații.

Al doilea concurs mondial de sculptură în gheață s-a încheiat și are deja câștigători. Cei mai buni sculptori de gheață din lume s-au adunat la Torrejón de Ardoz pentru a concura în realizarea acestei expoziții spectaculoase de peste 2.000 de metri pătrați. Un total de zece echipe din Japonia, SUA, Canada, Rusia, Polonia, Franța, Filipine, China, Thailanda, Malaezia și Spania au avut la dispoziție peste 500 de blocuri de gheață pentru a crea cele mai frumoase lucrări de artă efemeră a transparență și texturi, pentru a crea o expoziție înghețată spectaculoasă, precum și crearea unui spațiu sugestiv care dă atmosferă, în interiorul unui cort magic. Dar puteai alege doar trei dintre ele. „Cerul peste Beijing”, a echipei 9 din Polonia și China formată din Dominika Jarczok și Ji Huailong, a fost marele câștigător al Festivalului Gheații, cu un premiu de 10.000 de euro. Premiul II, de 7.500 de euro, a revenit lucrării „Turnul Eiffel din Paris”, a echipei 4 din Franța și Polonia, formată din Samuel Girault și Michal Mizula, în timp ce premiul al treilea, cu o sumă de 5.000 de euro, a revenit popas la creatia “Kuala Lumpur”, din echipa malaeziana si thailandeza 10, formata din Yong Chong Ming si Sintichai Sutapan. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc vinerea trecută și a fost prezent și primarul, Alejandro Navarro Prieto.

Torrejón de Ardoz, 20 noiembrie 2023. Producătorii Sonrisas (National Circus Award 2023), creatori, producători și regizori organizează cea de-a 2-a ediție a „Festivalului Internațional de Gheață”, Festivalul Internațional de Sculptură în Gheață, în Parcul Mágicas Navidades din Torrejón de Ardoz . Un eveniment unic care la prima ediție a fost vizitat de peste 120.000 de persoane.

În perioada 30 noiembrie – 7 ianuarie, publicul se va putea bucura de cel mai mare eveniment de iarnă de referință globală, într-un spațiu interactiv cu sculpturi în gheață și un tur printr-o lume înghețată în care va putea vedea transparența, fragilitatea, simplitatea și puritatea apei înghețate, care va lăsa o amintire unică și de neuitat pentru toți vizitatorii săi și unde cei mai buni sculptori în gheață din lume vor veni să ne viziteze pentru a concura la realizarea acestei expoziții spectaculoase de peste 2.000 de metri pătrați.

Anul acesta, artiștii au interpretat tema „Orașele lumii”, modelând gheața cu drujba, daltele și torțele lor, cu care au lucrat la interpretarea arhitecturală și esențială a orașului ales, până când au reușit să creeze, în doar 7 zile de competiție, operele lor incredibile de artă, formând o lume înghețată de orașe fantastice, într-o mare expoziție, unde gheața se transformă în cea mai delicată și efemeră artă. Sculpturile de gheață rezultate vor fi expuse în interiorul cortului, într-o expoziție care poate fi vizitată mai mult de două luni.

Sculptori selectați:

 Invitat special: Junichi Nakamura și Shinichi Sawamura (Japonia)
 ECHIPA 1: Aaron Cotic (SUA) și Jim Duggan (SUA)
 ECHIPA 2: Kee Gawah (Malaezia) și Ross Baisas (Canada) – Premiul III 2022
 ECHIPA 3: Mikhail Fedetov (Rusia) și Teymur Abdulgadiev (Rusia)
 ECHIPA 4: Samuel Girault (Franța) și Michal Mizula (Polonia) – confirmat – Premiul II 2022
 ECHIPA 5: Jean-François Gauthier și Julien Doré (Montreal, Canada) – Premiul I 2022
 ECHIPA 6: Verónica Bustamante (Spania) și Yoann Hasselbein (Franța) – Premiul Publicului 2022
 ECHIPA 7: Daniel Howell (SUA) și Angelito Babán (Filipine)
 ECHIPA 8: Rolando de la Garza (SUA) și Burr Rasmussen (SUA)
 ECHIPA 9: Dominika Jarczok (Polonia) și Ji Huailong (China)
 ECHIPA 10: Yong Chong Ming (Malaezia) și Sintichai Sutapan (Thailanda)

Echipa spaniolă de sculptură în gheață, condusă de sculptorul Juan Carlos Arellano, campion european în 2014 și responsabil cu direcția glaciară a evenimentului, a găzduit competiția și a participat activ și necompetitiv. Misiunea lui a fost să conducă un grup format din cinci echipe de competiție, care s-au ocupat de proiectarea și crearea spațiului în care vor fi instalate concurenții și sculpturile acestora.

Expoziția va avea participarea specială a japonezului Junichi Nakamura, unul dintre cei mai buni sculptori de gheață de pe planetă, care a fost ales pentru opera sa deosebită, originalitatea și capacitatea sa de a înțelege crearea gheții și particularitățile acesteia, care va fi însoțit de coechipierul său, sculptorul pe gheață Shinichi Sawamura.

Trăirea experienței iernii aspre, într-un mediu glaciar, va depinde de o instalație bună în care frigul poate fi ținut. Temperatura va fi mult sub cea a unui congelator normal, aproximativ 7 grade sub zero și tot frigul generat va fi păstrat ermetic în interior, astfel vă veți putea bucura de un spațiu înghețat în care figurile concepute de artiști vor rezista trecerii. .a zilelor.

Iluminatul pentru Festivalul Internațional de Gheață a fost creat de geniul iluminatului Juanjo Llorens, câștigător al mai multor premii MAX ca recunoaștere a muncii sale, care a știut să construiască o experiență vizuală, făcând ca sculpturile de gheață să prindă viață prin lumină pentru a crea un mediu multicolor și strălucitor în întuneric. O expoziție spectaculoasă în interiorul unui cort uimitor unde gheața se transformă în cea mai delicată și efemeră artă.
Primarul, Alejandro Navarro Prieto, a amintit că „Torrejón de Ardoz este Prima Capitală Europeană a Crăciunului și Festival de Interes Turistic datorită calității, originalității și patrimoniului său cultural promovat de cele mai prestigioase companii naționale, europene și asiatice de Crăciun. Acest eveniment a devenit destinația turistică spaniolă de referință pentru întreaga familie în aceste date îndrăznețe.”

„Ice Festival 2 este cel mai mare eveniment de iarnă de referință globală care, la prima sa ediție, a fost văzut de peste 120.000 de oameni. Nimeni nu trebuie să rateze lucrările celor mai buni sculptori internaționali care au concurat să ne uimească cu operele lor de artă efemere și cu viziunea lor arhitecturală asupra orașului ales”, a subliniat Rafael González Villanueva, curatorul expoziției Festivalul Gheații.

Sursa: Sculptura „Cerul peste Beijing”, a echipei 9 din Polonia și China, formată din Dominika Jarczok și Ji Huailong, câștigătoarea I…