#AlcaladeHenares – Primarul orașului Alcalá de Henares, Javier Rodríguez Palacios, viceprimarul, Miguel Ángel Lezcano, al doilea viceprimar și consilier pentru Proiecte, Alberto Blázquez, și consilierul pentru Servicii Sociale, Blanca Ibarra, au prezentat astăzi remodelarea în cadrul unei conferințe de presă. a Centrului Ocupațional El Molino și adaptarea pentru a transforma Centrul de Servicii Sociale Plaza de Navarra într-un spațiu complet accesibil.

Consiliul Local a obținut fonduri europene #NextGenerationEU gestionate prin Planul de Recuperare, Transformare și Reziliență al Guvernului Spaniei pentru a întreprinde ambele proiecte a căror investiție, împreună, se ridică la peste un milion de euro.

Primarul din Complutense, Javier Rodríguez Palacios, a declarat că „din nou, fondurile europene ajung la Alcalá de Henares. Astăzi vă prezentăm reforma a două spații foarte importante pentru orașul nostru: pe de o parte, Centrul Ocupațional El Molino, care favorizează integrarea adulților cu dizabilități intelectuale și care permite desfășurarea unor activități de formare profesională, personală și socială pentru un în total 90 de persoane”.

„Pe de altă parte, Centrul de Servicii Sociale este un spațiu municipal important în care merg locuitorii din Alcalá care, la un moment dat, au nevoie de ajutor sau de informații despre modul în care Consiliul Local și alte Administrații Publice îi pot ajuta”, a afirmat primul primar. .

Viceprimarul, Miguel Ángel Lezcano, a declarat că „din nou, am obținut fonduri europene pentru a face noi investiții în clădiri publice din Alcalá de Henares. Lucrăm pentru a primi cât mai multe subvenții și ajutoare pentru a continua transformarea Alcalá de Henares, în acest caz prin fondurile #NextGenerationEU”.

Alberto Blázquez, la rândul său, a declarat că „facem lucrări de remodelare la Centrul Ocupațional El Molino și la Centrul de Servicii Sociale Plaza de Navarra, care nu fuseseră reformate din 2002 și 2003, când Manuel Peinado era primar. În anii guvernelor Partidului Popular din Alcalá, Consiliul Local nu s-a angajat în reforma și îmbunătățirea acestor spații atât de folosite de cetățeni. Acum, datorită acestor investiții, se vor reînnoi remarcabil”.

În cele din urmă, consilierul pentru Servicii Sociale, Blanca Ibarra, a detaliat ambele proiecte, care „vor însemna un înainte și un după pentru utilizatorii Morii și Serviciile Sociale municipale. La Centrul Ocupațional El Molino se vor înlocui acoperișul, centrala și evacuarea fumului. De asemenea, exteriorul clădirii va fi vopsit și ușile metalice vor fi schimbate, precum și echipamentele mai vechi de aer condiționat vor fi înlocuite cu altele noi, cu o eficiență energetică mai mare. Se va construi un nou depozit și o nouă ieșire de urgență cu rampă și scări. Pe scurt, este un proiect care se va realiza în 6 luni și care are o investiție de 604.696 €.

„În Centrul de Servicii Sociale Plaza de Navarra se va lucra la accesibilitatea universală prin remodelarea intrărilor principale, una dintre ele cu un nou lift accesibil, ieșirea de urgență și două noi toalete vor fi îmbunătățite, precum și urbanizarea abordării. zonă pentru a îmbunătăți accesibilitatea. Vor fi adaptate și toaletele pentru persoanele cu stomie. În total, o investiție de 499.974,63 euro pentru un proiect care se va realiza în 4 luni”, a detaliat Ibarra.

Ambele proiecte vor fi licitate în scurt timp și, odată cu finalizarea procedurii administrative, lucrările vor putea începe.

Sursa: Consiliul Local va reforma Centrul Ocupațional El Molino și Centrul de Servicii Sociale Plaza de Navarra