#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a participat astăzi la evenimentul comemorativ pentru aniversarea a 110 de ani a companiei de transport Julián de Castro, care a avut loc la Teatrul Bulevar din Torrelodones. În discursul său, el a subliniat că „mulțumită determinării unor astfel de companii și politicilor Administrației regionale, transportul public din Comunitatea Madrid este unul dintre cele mai bune din lume”.

Julián de Castro, o companie cu o istorie de peste o sută de ani, este una dintre cele 30 care operează servicii de autobuze urbane și interurbane în regiune, transportă 7 milioane de pasageri în fiecare an și are o flotă de 100 de vehicule, o treime hibrizi, care în 2022 a parcurs 8 milioane de kilometri. Deservește un total de 15 linii, patru linii interurbane între Madrid și Colmenar del Arroyo, șapte între Madrid, Galapagar și Colmenarejo și patru linii urbane în Torrelodones și are 263 de angajați. Acesta participă la Consorțiul Regional de Transporturi din Madrid (CRTM) din 1986, practic de la crearea sa prin lege pentru a articula managementul comun și coordonat al diferitelor moduri de transport public regulat de călători.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso: „Datorită politicilor administrației regionale, transportul public din Comunitate este unul dintre cele mai bune din lume”