• Efracțiile în locuințe au loc de obicei în aceste date când multe persoane se mută în alte zone și își părăsesc reședința obișnuită

• Lăsarea ușilor și ferestrelor ermetic închise, a nu discuta despre planurile tale cu necunoscuții sau a-l posta pe rețelele de socializare, colaborarea cu cartierul sau a nu lăsa obiecte importante și valoroase, sunt câteva dintre sfaturile și recomandările pe care Poliția Locală le îndreaptă către torrejonerosi care se mută în alte zone turistice și de care merită luate în considerare pentru ca aceștia să aibă o vacanță în siguranță și să nu aibă surprize neplăcute la întoarcere
În timpul verii, mulți oameni își părăsesc locuința obișnuită și se mută în alte zone pentru bucurați-vă de vacanța lor. Acele locuințe temporar nelocuite pot deveni locul ales de unii infractori, care profită de orice nepăsare pentru a profita de ceea ce aparține altora în aceste luni de vară. Lăsarea ușilor și ferestrelor bine închise, a nu discuta despre planurile tale cu necunoscuții, sau a-l posta pe rețelele de socializare, colaborarea cu cartierul sau a nu lăsa obiecte importante și valoroase, sunt câteva dintre sfaturile și recomandările pe care Poliția Locală le îndreaptă către torrejonerosi pe care îi mută. catre alte zone turistice si de care merita sa tii cont pentru ca acestia sa aiba o vacanta in siguranta si sa nu primeasca surprize neplacute la intoarcere. Torrejón de Ardoz, 1 iulie de 2022. De la Poliția Locală din Torrejón este recomandabil să vă asigurați că ușile și ferestrele sunt perfect închise. În plus, ușa trebuie să fie întotdeauna încuiată, chiar dacă veți fi plecat pentru o perioadă scurtă de timp. Nu este nevoie să opriți soneria sau să ascundeți o cheie de urgență lângă casă. La fel, tot ce este în locuință care dă aspectul de locuit va fi o asigurare de prudență foarte eficientă. Încredințarea unui vecin să colecteze corespondența din cutia poștală, fără coborârea completă a jaluzelelor, folosirea cronometrelor automate pentru a aprinde și stinge luminile, dacă este posibil, sau un radio poate ajuta să facă casa să nu pară goală.

Nu lăsați obiecte de mare valoare, chei de vehicul, documente importante, carnete de cecuri, chei ale cărților de credit sau coduri de acces bancare online. Dacă aveți posibilitatea, păstrați-le într-o cutie de valori. De asemenea, trebuie să pregătiți un inventar cu numerele de serie de fabricație ale dispozitivelor electronice, marca și modelul și să includeți o descriere și fotografii cu bijuterii și obiecte de valoare. Acest lucru va facilita identificarea în cazul unui furt.
De asemenea, Poliția le reamintește cetățenilor importanța de a nu raporta datele la care urmează să fie plecați de acasă în vacanță și face un apel special să nu împărtășească planuri prin rețelele de socializare și astfel să prevină furtul în case. În acest sens, vecinii joacă un rol fundamental. Aceștia ar trebui să fie informați despre călătoria noastră, astfel încât în ​​cazul oricărei mișcări ciudate să sune la Poliție sau un membru al familiei.
În timpul călătoriei, dacă utilizați vehiculul, aveți grijă să nu lăsați obiecte de valoare în urmă. Vedeți, nu vă opriți la cererile străinilor și nu ridicați străini. La opririle de realimentare și zonele de odihnă, ori de câte ori părăsiți mașina, opriți motorul, scoateți cheia și încuiați-o. Dacă călătoriți cu copii, învățați-vă copiii să vă memoreze numele, adresa și numărul de telefon, iar în locurile cu un număr mare de persoane, mențineți întotdeauna contactul vizual cu ei. Minorii trebuie să știe că în caz de pierdere trebuie să rămână în picioare și să ceară ajutor.
În locul de vacanță, agenții îi sfătuiesc pe cetățeni să mențină aceleași măsuri de securitate pe care le respectă de obicei acasă și să închidă mereu încuie ușa atunci când lipsesc de la locul de cazare; nu pierdeți din vedere bunurile dumneavoastră în timpul transferurilor, genți de ceas sau portofele în aglomerație, gări și autobuze, hoteluri, muzee, zone de interes turistic și locuri de divertisment și împiedicați manipularea bagajelor de către terți.
Acestea sunt câteva dintre recomandările pe care Poliția Locală le îndreaptă către torrejoneros pentru ca aceștia să aibă o vacanță sigură și liniștită.
) Sursa: Poliția Locală din Torrejón oferă o serie de sfaturi și recomandari pentru prevenirea furtului in locuinte in perioada…