ÎN PANDEMIE ȘI ȘI ȘI ȘI ȘTIINȚIFICA SEMNIFICAT ACTIVITATEA ȘTIINȚIFICATĂ

Născut în 2012 cu acreditarea Institutului de Sănătate Carlos III pentru integrarea și coordonarea activității de cercetare biomedicală de excelență a Spitalului Clinic, Institutul de Cercetare în Sănătate San Carlos sărbătorește zece ani promovând cercetarea de bază, clinică, epidemiologică și a serviciilor de sănătate și acționând ca o platformă pentru transferul rezultatelor cercetării sale în practica clinică zilnică. Ca urmare a alianței Serviciului de Sănătate din Madrid prin Spitalul Clinic San Carlos și centrele de asistență primară de influență ale acestuia, universitățile Complutense și Politehnice din Madrid, Fundația pentru Cercetare Biomedicală a Spitalului Clinic San Carlos și Direcția Generală de Cercetare, Predare și Inovare al Ministerului Sănătății, institutul menține un angajament puternic față de știința deschisă, urmărind să comunice societății rezultatele cercetării sale în cinci domenii majore: cardiologie; inflamație, infecție, imunitate și alergie; neuroștiințe; oncologie și alte sisteme mari.

Lucrarea dezvoltată de cercetători în acest deceniu a fost evidențiată în actul de sărbătoare, „zece ani de efortul atâtor profesioniști de a face cercetarea noastră relevantă și de a contribui la îmbunătățirea oamenilor cu cunoștințele noastre”, a spus directorul general al Spitalului Clinic, José Soto, care a fost însoțit de directorul general al Cercetare, Predare și Inovare din Ministerul Sănătății, Mª Luz de los Mártires Almingol; prorectorul pentru Cercetare și Transfer al Universității Complutense, Margarita San Andrés; adjunctul prorectorului pentru Cercetare, Inovare și Doctorat al Universității Politehnice, Miguel Holgado, și cercetători din cadrul institutului însuși.

În acest sens, ceva care nu s-a schimbat în acești zece ani „și care nu se va schimba în viitor este angajamentul profesioniștilor față de un obiectiv comun: să avanseze pentru a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor”, a spus el. spune.directorul științific al San Carlos Health Research Institute, Elena Urcelay.

Date pentru un deceniu: creșterea activității și producției științifice2022

În acest deceniu de efort și angajament, cercetătorii de la Institutul de Cercetare în Sănătate din San Carlos au comunicat mai mult și mai bine, deoarece au au crescut diseminarea rezultatelor lor de sănătate cu 40% și au dublat factorul de impact acumulate în acestea 09 ani, depășind provocarea pe care o reprezintă pandemia covid cu o creștere notabilă a activității sale științifice în această perioadă odată cu publicarea 36 studii clinice -jumătate dintre ele legate de covid- și 1130 documente publicate.

În căutarea permanentă pentru excelența în cercetare, 40 au fost organizate și organizate seminarii de cercetare 50 incubatoare de idei, o inițiativă a unității proprii de inovare a institutului al cărei obiectiv este promovarea și diseminarea proiectelor inovatoare legate de sănătate. domeniu.

Cercetătorii contractați de Institutul de Cercetare Sanitară San Carlos au crescut mai mult de 140% anual și munca lor a generat în 2012 o creștere a venitului mai mare decât 90% în acești zece ani pentru activitatea de proiect de cercetare.

În ceea ce privește ceea ce urmează și ce poate presupune viitorul în domeniul cercetării biomedicale, directorul de management al Institutului de Cercetare în Sănătate, Joana Modolell, oferă trei chei: „utilizarea masivă a datelor și exploatarea acestora, promovarea structurilor internaționale de colaborare și a cercetării orientate către oameni”.

Participarea cetățenilor și colaborarea internațională

Schimbarea de paradigmă care a apărut în domeniul cercetării, în care a existat o trecere de la individualism la colaborare, a a permis cercetătorilor institutului să-și consolideze prezența în grupuri internaționale de cercetare care colaborează cu 26 rețele tematice de cercetare cooperativă în sănătate, centre de cercetare Cercetare biomedicală în rețea și platforme pentru a sprijini cercetarea în științele și tehnologiile sănătății. Pentru a da două exemple de proiecte 40 cu prezență internațională, este suficient să menționăm coordonarea platformei SCReN, sub sânul căreia au fost publicate mai mult de 170 studii care au rezolvat îndoielile relevante la Sistemul Național de Sănătate, sau o participare remarcabilă la proiectul SECURE.

Institutul este o entitate deschisă cetăţean, integrat în societatea din care face parte. Nu degeaba, menține o participare constantă la activități de diseminare socială și culturală precum Săptămâna Științei și Noaptea Europeană a Cercetătorilor de la Madrid, un proiect de sprijinire a carierei cercetătorilor și de diseminare științifică, promovat de Ministerul Științei, Universităților și Inovare și coordonat de Fundația madri+d în cadrul programului Orizont Europa pentru cercetare și inovare.

În cele zece sale ani de existență, activitatea desfășurată de cercetătorii săi confirmă viziunea acesteia de a fi o comunitate incluzivă și diversă care caută rigoare științifică, cu proiecție internațională și care desfășoară cercetări în rețea, mizând pe inovație, dezvoltarea tehnologică și rezultatele în sănătate.

Sursa: Comunitatea Madrid – Institutul de Cercetare în Sănătate a Spitalului Clinic San Carlos împlinește zece ani ani contribuind la rezultate de sănătate 2022