În cadrul planului de transformare urbană Superilla Barcelona, ​​extinderea tramvaiului face parte din angajamentul față de transportul public și mobilitatea durabilă de a se îndrepta către un mediu mai prietenos, oraș mai accesibil, mai corect și mai sănătos

Noul tramvai unificat vă va permite să vă deplasați de la Les Glòries la Verdaguer în 7 minute și de la Les Glòries către Francesc Macià în 15 minute . De asemenea, va favoriza intermodalitatea transportului public , cu conexiuni cu liniile de metrou si autobuz, pentru optimizarea mobilitatii urbane si metropolitane.

S’ are a calculat că unirea dintre actualele Trambaix și Trambesòs va dubla cererea pentru utilizarea tramvaiului pentru a ajunge la un total de 400. călători zilnici dintre cele nouă municipii din zona metropolitană care vor fi conectate: Barcelona, ​​​​L’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs și Badalona.

Prin actiunile urbanistice asociate racordarii tramvaiului, vor fi reamenajate utilizarile Avinguda Diagonal . Pe de o parte, va atenua traficul motorizat în 12. mai puține vehicule private în fiecare zi , ceea ce va ajuta la reducerea zgomotului a zgomotului și a poluării aerului în oraș. Pe de altă parte, spațiile pentru pietoni vor fi mărite și pistele pentru biciclete , vor fi mărite zonele verzi . cu mai mulți copaci și partere amenajate și se vor instala noi iluminat și mobilier stradal .

Trei noi opriri

prima fază a lucrărilor va extinde tramvaiul pe 1,8 kilometri de la Les Glòries la Verdaguer și va include trei noi stații (Monumental, Sicília și Verdaguer) și un nod în Les Glòries. În această secțiune vei câștiga 8. m 2 pieton, 2. 1151331 m 2 de spații pentru biciclete și 5. 10 m 2 de zone verzi

Noul tronson de tramvai va face legătura cu patru linii de metrou , L1, L2, L4 și L5 și treisprezece linii Autobuz TMB , pe lângă conectarea cu trei linii actuale Trambesòs , T4, T5 și T6. Conexiunea se va face cu un sistem de alimentare cu energie la sol, care nu va permite realizarea de catenare.

În tronsonul Avinguda de la Diagonal între Los Castillejos și Lepant străzile , pietonii vor circula pe tronsonul central. Pe versantul muntelui va fi o bandă pentru tramvai, una pentru biciclete și alta pentru servicii. Iar pe malul mării va circula tramvaiul și va exista o bandă pentru vehicule private. Trotuarele vor fi lărgite la 7,5 metri pe partea de munte și 10 metri pe partea mării.

De la Carrer de Lepant până la Passeig de Sant Joan , tramvaiul va circula pe tronsonul central, unde va exista și o pistă de biciclete cu două sensuri. Laturile vor avea două benzi pentru vehicule private și una pentru service și trotuare de 7,5 metri. De asemenea, va fi construit un nod de schimb în Les Glòries și întregul falez al viitorului parc va fi urbanizat

Efecte de mobilitate Lucrările vor începe concomitent în cinci puncte ale tronsonului dintre Carrer de Badajoz și Carrer de Girona și vor duce la perturbări de circulație similare celor existente în prezent. , ca urmare a lucrărilor de extindere a colectorului de apă

Să să raporteze aceste modificări și să însoțească cartierul, școlile și întreprinderile din zonele implicate, au convocat ședințe ale Comisiei de Monitorizare a Tramvaiului , care reunește asociații de cartier și de comerț, asociații profesionale, de educație și mobilitate și alte organizații metropolitane și municipale. ) Sursa:

Încep lucrările de conectare a tramvaielor pe Diagonală