#Torrejon – • Programările vor avea loc astăzi, vineri, 20, cu „Doamna Einstein” și mâine, sâmbătă, 21, cu „Container of Dreams” la ora 20:00 și duminică, 22 octombrie, cu „The Bit of a Thousand Demons”. ” de la ora 19.00.

• Biletele sunt gratuite pentru cele trei lucrări finaliste și Gala Premiilor. Acestea pot fi ridicate exclusiv la casa de bilete a Teatrului până la atingerea capacității, de joi până duminică de la 18:00 la 20:00 și sâmbăta și duminică de la 12:00 la 14:00. Și dacă au mai rămas bilete, în aceeași zi a spectacolului, cu două ore înainte de start

• Astfel, astăzi, vineri, 20 octombrie, de la ora 20.00, va avea loc piesa „Señora Einstein” de Vanessa Martínez. Bazat pe povestea adevărată a lui Mileva Einstein Maric, care trebuie să-și explice povestea, ca prima soție a lui Albert Einstein, ca co-creator al Teoriei Relativității, un matematician și fizică uitat de lumea științifică.

• Mâine, sâmbătă, 21 octombrie, la ora 20.00, va fi rândul Juanei Casado, cu „Contener de Sueños”, de la firma: Andanzas-TNT. O lucrare care face o cerere puternică pentru drepturile omului, în special pentru femei, unde abordând problema imigrației, acest spectacol prezintă experiențe reale ale femeilor care fug în fiecare an de violența sexistă, relațiile sexuale forțate, sănătatea reproducerii, abandonul școlar… fugi din motive de gen

• Duminică, 22 octombrie, de la ora 19.00, va avea loc reprezentația ultimului spectacol finalist cu „Fântâna unei mii de demoni”, de Cristina D. Silveira. O poveste fantastică în care rătăcesc personaje care ne-au populat visele și amintirile copilăriei, care prind viață prin joc și magia teatrului, pentru a ne spune o poveste drăgălașă, plină de coșmaruri și aventuri.

• Numele câștigătorului va fi cunoscut la Ceremonia de premiere care va avea loc pe 28 octombrie cu „Gala de vermut y stew”, de Maui de Utrera, care va aprinde aragazul la Teatrul Jose María Rodero pentru un spectacol special complet. de savoare, creativitate și umor, condimente esențiale care se asortează cu această sărbătoare a talentului creatorilor nominalizați

• Câștigătorul va primi un premiu de 4.000 de euro, al doilea clasat de 3.000 de euro și al treilea, 1.500 de euro. În plus, va exista și un premiu special José María Rodero constând în livrarea unui certificat de acreditare și a unei statuete. În plus, companiile care reprezintă aceste spectacole finaliste primesc un ajutor de 1.500 de euro pentru cheltuieli de călătorie și ședere.

• În acești douăzeci și șase de ani de experiență, nume mari de pe scena spaniolă au fost finaliști sau câștigători ai acestei prestigioase competiții, unice în Spania. Printre ei, de exemplu, se remarcă Laila Ripoll (director artistic al Fernán Gómez-Centro Cultural de la Villa), Paloma Pedrero (unul dintre cei mai reprezentați dramaturgi la nivel internațional), Eva del Palacio (directorul companiei Morboria), Natalia Menéndez . (în prezent director al Teatrului Spaniol și Naves del Matadero) sau Ainhoa ​​​​Amestoy (doctor și profesor de literatură dramatică la Universitatea Complutense), printre altele

CLICK PE ACEST TEXT PENTRU A VEDE INFORMAȚIA TUTUROR LUCRĂRILOR FINALISTE

Ediția a XXVI-a a Concursului Național de Teatru pentru Regizori de Scenă al orașului Torrejón de Ardoz va fi principalul protagonist al programării Teatrului Municipal José María Rodero în acest weekend. Această competiție, unică în Spania, are ca obiectiv să dea vizibilitate meritului, muncii și talentului femeilor care se dedică managementului de scenă. Astfel, astăzi, vineri, 20 octombrie, de la ora 20.00, va avea loc piesa „Señora Einstein” de Vanessa Martínez. Bazat pe povestea adevărată a lui Mileva Einstein Maric, care trebuie să-și explice povestea, ca prima soție a lui Albert Einstein, ca co-creator al Teoriei Relativității, matematician și fizică uitate de lumea științifică.

Torrejón de Ardoz, 20 octombrie 2023. Mâine, sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 20.00, va fi rândul Juanei Casado, cu „Contiene de Sueños”, de la firma: Andanzas-TNT. O lucrare care face o cerere puternică pentru drepturile omului, în special pentru femei, unde abordând problema imigrației, acest spectacol prezintă experiențe reale ale femeilor care fug în fiecare an de violența sexistă, relațiile sexuale forțate, sănătatea reproducerii, abandonul școlar… fugi din motive de gen.

Duminică, 22 octombrie, de la ora 19.00, va avea loc spectacolul ultimului spectacol finalist cu „Fântâna unei mii de demoni”, de Cristina D. Silveira. O poveste fantastică în care rătăcesc personaje care ne-au populat visele și amintirile copilăriei, care prind viață prin joc și magia teatrului, pentru a ne spune o poveste drăgălașă, plină de coșmaruri și aventuri.

Biletele sunt gratuite pentru cele trei lucrări finaliste și Gala Premiilor. Acestea pot fi ridicate exclusiv la casa de bilete a Teatrului până la atingerea capacității, de joi până duminică de la 18:00 la 20:00 și sâmbăta și duminică de la 12:00 la 14:00. Și dacă au mai rămas bilete, în aceeași zi a spectacolului, cu două ore înainte de start.

Numele câștigătorului va fi cunoscut la ceremonia de premiere care va avea loc pe 28 octombrie cu „Gala de vermut y stew”, de Maui de Utrera, care va aprinde aragazul la Teatrul Jose María Rodero pentru un spectacol special încărcat cu aromă, creativitate și umor, condimente esențiale care se asortează cu această sărbătoare a talentului creatorilor nominalizați.

Câștigătorul va primi un premiu de 4.000 de euro, al doilea clasat de 3.000 de euro și locul trei, 1.500 de euro. În plus, va exista și un premiu special José María Rodero constând în livrarea unui certificat de acreditare și a unei statuete. În plus, companiile care reprezintă aceste spectacole finaliste primesc ajutoare de 1.500 de euro pentru cheltuieli de călătorie și ședere.

În plus, dintre lucrările finaliste și gala de premiere mai sunt două lucrări în afara concursului pe 29 octombrie și 19 noiembrie pentru care, în acest caz, biletele vor costa 13 euro. Pentru restul lucrărilor pe giglon.com și la casa de bilete a teatrului în orele menționate mai sus. Rezervare telefonică la 91 677 22 35 de joi până duminică de la 16:00 la 18:00.

Aceasta este o inițiativă organizată de Departamentul Egalității din Consiliul Local Torrejón de Ardoz și Asociația Regizorilor de Scena din Spania (ADE), împreună cu Teatrul José María Rodero din oraș, datorită căruia vă puteți bucura de spectacole de teatru renumit și munca unor regizori remarcabili ai scenei de teatru.

În acești douăzeci și șase de ani de experiență, nume mari de pe scena spaniolă au fost finaliști sau câștigători ai acestei prestigioase competiții, unice în Spania. Printre ei, de exemplu, se remarcă Laila Ripoll (director artistic al Fernán Gómez-Centro Cultural de la Villa), Paloma Pedrero (unul dintre cei mai reprezentați dramaturgi la nivel internațional), Eva del Palacio (directorul companiei Morboria), Natalia Menéndez . (în prezent director al Teatrului Spaniol și Naves del Matadero) sau Ainhoa ​​​​Amestoy (doctor și profesor de literatură dramatică la Universitatea Complutense), printre altele.

În acest sens, a subliniat primarul, Alejandro Navarro Prieto, „pentru două weekenduri Torrejón de Ardoz va deveni Orașul Teatrului datorită acestui eveniment unic în Spania și ne propunem să umplem teatrul cu oameni cu interese culturale și cu cei care nu. „Nu au fost niciodată la teatru și vin pentru prima dată… și că toată lumea se poate bucura de talentul regizorilor și al companiilor lor de teatru”.

La rândul său, consilierul pentru Egalitate și Sărbători, María Eugenia Gil, a indicat că „în lumea managementului de scenă, femeile nu primesc recunoașterea meritată pentru munca lor, ca și în alte domenii, din acest motiv, Consiliul Orășenesc Torrejon de Ardoz, prin Departamentul de Egalitate, consideră necesară desfășurarea unor acțiuni pozitive care să arate că există un număr semnificativ de regizori profesioniști, cu talent și calitate artistică, în ciuda faptului că prezența lor este redusă în programare, teatre și în marile teatre.”

Rezumatul lucrărilor:
Vineri, 20 octombrie, ora 20:00.
Titlu: Doamna Einstein
Regizor: Vanessa Martínez.
Compania: Teatro de Fondo.
Bazat pe povestea adevărată a lui Mileva Einstein Maric. Mileva Maric trebuie să-și explice povestea, ca prima soție a lui Albert Einstein, ca co-creator al Teoriei Relativității, matematician și fizică uitate de lumea științifică.

Sâmbătă, 21 octombrie, ora 20:00.
Titlu: Container de vise
Regia: Juana Casado.
Firma: Andanzas-TNT
Container of Dreams, imprimă o cerere puternică pentru drepturile omului, în special pentru femei, unde abordând problema imigrației, această emisiune prezintă experiențe reale ale femeilor care fug în fiecare an de violența sexistă, relațiile sexuale forțate, probleme legate de sănătatea reproducerii, abandon școlar. .. ei fug din motive de gen.

Duminică, 22 octombrie, ora 19.00.
Titlu: Fântâna unei mii de demoni.
Regia: Cristina D. Silveira.
Compania: Teatrul de Dans KARLIK.
Fântâna unei mii de demoni” este o poveste fantastică în care rătăcesc personaje care ne-au populat visele și amintirile din copilărie, care prind viață prin joc și magia teatrului, pentru a ne spune o poveste drăguță, plină de coșmaruri și aventuri.

Sâmbătă, 28 octombrie, ora 20:00.
Titlu: Gala de premiere. Gala de vermut și tocană.
Regizor: Maui de Utrera.
Maui aprinde aragazul la „Teatrul José María Rodero” pentru o gală specială plină de savoare, creativitate și umor, condimente esențiale care se îmbină cu această sărbătoare a talentului creatorilor noștri nominalizați.

Mai mulți directori ai concursului în afara competiției:
Duminică, 29 octombrie, ora 19.00.
Titlu: Raid în familie. O comedie de a nu avea încredere în nimeni.
Regia: Olga Margallo.
Companie. Vaivén Productions.
O familie care ia o cină liniștită acasă suferă un raid din partea Unității de Crime Informatice (UDI), deoarece se suspectează că un membru al familiei conduce o rețea porno domestică. La început toți par vinovați de infracțiunile de care sunt acuzați, dar privitorul va descoperi treptat că dosarele pe care se bazează acuzațiile nu sunt ceea ce par.
Pret: 13 Euro · Redus: 10 euro.

Duminică, 19 noiembrie, ora 19.00.
Titlu: Wasteland.
Regia: María Goiricelaya.
Compania: La Dramática Errante.
María Goiricelaya, câștigătoarea MAX 2023, a dorit să revină la acel personaj pentru, mai mult decât să adapteze textul, să creeze o lucrare cu totul nouă. Pentru că, deși are același titlu, „Yerma” ei (a căruia este și autoarea și regizorul) în realitate nu păstrează decât spiritul și ideea germinativă a lui Lorca, dar nici măcar un cuvânt din libretul său.
Pret: 13 euro · Redus: 10 euro.

Sursa: Ediția a XXVI-a a Concursului Național de Teatru pentru Regizori de Scenă al orașului Torrejón de Ardoz, protagonist al programului…