#Spania – Acest lucru a fost subliniat în timpul participării sale, luni, la cea de-a 76-a Adunare Mondială a Sănătății (AMS), care se desfășoară până pe 30 mai în orașul elvețian Geneva sub deviza „Sănătate pentru toți”.

Ministrul Sănătății și-a exprimat dorința Spaniei de a continua să promoveze activitatea în acest sens, în timpul președinției Consiliului Uniunii Europene, prin dezvoltarea unor mecanisme de pregătire și răspuns și, de asemenea, promovând o agendă de sănătate comunitară aliniată la obiectivele Agendei 2030. și abordarea One Health.

„Spania va continua să lucreze pentru a atinge obiectivele de sănătate ale ODD 3 și astfel să împlinească cel mai important obiectiv dintre toate, care nu este altul decât acela de a îmbunătăți viața oamenilor”, a subliniat Miñones.

În același sens, el și-a exprimat angajamentul țării noastre față de dezvoltarea unor instrumente cheie pentru a face față viitoarelor crize de sănătate, precum Reglementările Internaționale de Sănătate sau noul Acord Internațional pentru Pandemii și a apărat necesitatea de a continua avansarea în probleme precum acoperirea sănătății. universal sau lupta împotriva alertelor de sănătate, cum ar fi malaria sau HIV.

sanatate pentru toti Ministrul Sănătății și-a exprimat aprecierea pentru munca și conducerea OMS și i-a transmis directorului său general, Tedros Adhanom Ghebreyesus, angajamentul Spaniei de a îmbunătăți asistența medicală la nivel mondial.

José Miñones a evidențiat munca Organizației Mondiale a Sănătății în cei 75 de ani de viață pentru a păstra sănătatea și a servi pe cei mai vulnerabili; un loc de muncă care, a însemnat, se traduce în anunțurile recente despre încheierea urgenței sanitare internaționale din cauza COVID-19 și mpox.

După cum a subliniat ministrul Sănătății, acestea sunt realizări care recunosc efortul global de sănătate și angajamentul față de vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 care, în cazul Spaniei, se reflectă, printre altele, la 92,6 % din populația de peste 12 ani. ani cu un regim complet, dezvoltarea vaccinului Hipra Bimervax sau donarea eficientă de vaccinuri către mecanismul COVAX.

Printre altele, Miñones a transmis îngrijorarea Guvernului Spaniei pentru războiul din Ucraina și situația de sănătate a celor mai vulnerabile grupuri „care suferă consecințele unui război ilegal pe care continuăm să-l condamnăm ferm”.

Ministrul Sănătății, José Miñones, ieri, înainte de începerea sesiunii de deschidere a celei de-a 76-a Adunări Mondiale a Sănătății (EFE)

Sursa: Guvernul Spaniei – Miñones îndeamnă OMS să-și dubleze eforturile în construirea noii structuri globale de sănătate