Chiar dacă abia au scăpat de obligaţia plăţii impozitului auto pentru maşinile avute în proprietate, administraţia locală din Toledo le reaminteşte locuitorilor de o altă îndatorire: aceea de a achita impozitul pe bunurile imobiliare, care pentru majoritatea cetăţenilor se traduce în impozitul pe locuinţă.

Întrucât valoarea acestui impozit ajunge la câteva sute de euro, în funcţie de locaţia imobilului, Părimăria din Toledo a oferit cetăţenilor posibilitatea  de a-şi achita impozitul în 3 rate. Însă, pentru a beneficia de această fracţionare a plăţii, cetăţeanul interesat trebuie să se prezinte la Primărie înainte de 30 iunie, efectuând totodată şi o domiciliere bancară a plăţii. Astfel, în prima tranşă, se va plăti 50% din totalul impozitului în cursul lunii iunie, urmând ca celelalte două tranşe restante, de câte 25% fiecare, să fie achitate în lunile septembrie şi noiembrie.

Dacă pentru municipalitatea din Toledo este primul an când adoptă această măsură, în alte localităţi din regiune fracţionarea impozitului pe locuinţă a devenit deja o practică obişnuită pentru cei care nu dispun de întreaga sumă la termenul stabilit de autorităţi. Avantajele sunt evidente şi, în general, se plăteşte o dobândă de doar câţiva euro.