În urmă cu câteva zile, Serviciul de Sănătate din Castilla la Mancha a iniţiat procesul de selecţie pentru ocuparea a 226 de posturi de medici şi a 800 de asistenţi medicali care vor urma să-şi desfăşoare activitatea în unul din centrele medicale din regiune.

Din totalul posturilor ce sunt scoase la concurs menţionăm că 9 vor fi pentru reumatologie, 20 pentru Interne (aparatul digestiv), 10 pentru endocrinologie şi nutriţie, 10 pentru dermatologie şi venerologie, 13 pentru anatomie patologică, 12 pentru oncologie, 12 – geriatrie, 27 – chirurgie ortopedică şi traumatologie, 3 – chirurgie pediatrică, 15 – ORL, 8 – alergologie, 10 – nefrologie. Pentru a participa la acest proces de selecţie au fost admişi 732 de aspiranţi, care se vor lupta pentru un loc într-una din cele 18 specializări medicale. De asemenea trebuie spus că examenele se vor desfăşura în Toledo, la jumătatea lunii iunie.
Pe de altă parte, pentru data de 12 iunie a fost programat concursul pentru selectarea a 50 de medici de familie, dintre cei 1.115 înscrişi. Concurenţă acerbă va fi la ocuparea unuia din cele 799 de locuri de asistenţi medicali. Pentru susţinerea examenelor ce se vor defăşura în cele cinci provincii ale regiunii Castilla la Mancha, s-au înscris 14.000 de persoane.