#Spania – Valoarea medie a prestației este de aproximativ 500 de euro pe gospodărie și, per total, statul de plată s-a ridicat la 350 de milioane de euro.

În luna martie, sunt cu 124.654 de beneficii mai active decât în ​​urmă cu un an, adică cu 27,7% mai multe. Sunt și mai mulți beneficiari, întrucât în ​​aceste locuințe locuiesc cu 432.165 de beneficiari mai mulți decât în ​​martie 2023, adică cu 33,4% mai mulți.

În termeni cumulați din iunie 2020, când a fost lansat în plină pandemie de coronavirus, Venitul Minim de Viață a ajuns la 793.913 gospodării și a protejat cele 2.344.569 de persoane care fac parte din acestea. 43,5% din total sunt copii și adolescenți.

De la lansare, Securitatea Socială a dedicat 10.000 de milioane de euro pentru plata beneficiilor IMV.

MinoriiVenitul Minim de Viață este o prestație care vizează prevenirea riscului de sărăcie și excluziune socială pentru persoanele care locuiesc singure sau sunt integrate într-o unitate de conviețuire și nu au resurse economice de bază. În plus, unul dintre obiectivele sale principale este abordarea sărăciei copiilor.

67,3% din unitățile de conviețuire care primesc IMV sunt gospodării cu minori (387.227). Printre acestea, există 101.071 de gospodării monoparentale. Dacă ne uităm la profilul beneficiarilor IMV, 41,2% sunt minori: sunt 711.657 și, dintre aceștia, 193.646 sunt băieți și fete sub 5 ani.

În concordanță cu protecția copiilor, trebuie să evidențiem relevanța suplimentului IMV pentru întreținerea copiilor, care în această lună a ajuns la 389.700 de locuințe. Reprezintă un ajutor de 115 euro pe gospodărie pe lună în cazul copiilor de la 0 la 3 ani; 80,5 euro pe lună pentru fiecare copil între 3 și 6 ani și 57,5 ​​euro pe lună pentru fiecare copil între 6 și 18 ani. În toate scopurile, are aceeași natură ca IMV, deoarece face parte din acesta. Valoarea medie a suplimentului luna aceasta a fost de 67 de euro.

IMV are, de asemenea, un profil feminin marcat. În martie, 66,65% dintre proprietari și 53,5% dintre beneficiari sunt femei.

Pe de altă parte, 82,3% din toți proprietarii sunt de naționalitate spaniolă, iar vârsta medie a acestora este de 45 de ani.

Plan cuprinzător de accesibilitate pentru venitul vital minimDin februarie 2024, Ministerul Incluziunii a publicat numărul de beneficii active IMV la un moment dat, cu scopul de a oferi informații mai detaliate despre evoluția acestui beneficiu. Sunt incluse datele lunare de salarizare, datele acumulate, precum și un dosar complet defalcat pe provincie, care include o defalcare pe tipuri de gospodării, sume sau deținători de beneficii, printre altele.

„Această nouă informație statistică este o altă reflectare a angajamentului nostru pentru o transparență absolută”, subliniază ministrul Elma Saiz.

Publicarea lunară a acestor statistici se înscrie în Planul cuprinzător de accesibilitate la IMV bazat pe transparență, eficientizarea proceselor – pentru care interoperabilitatea va fi garantată între administrații a documentelor care se află deja în posesia acestora sau au fost întocmite de acestea, pt. exemplu- și proximitatea și accesibilitatea. Acest ultim aspect include totul, de la o revizuire a site-ului și a formularelor de cerere de beneficii, până la implementarea unui număr scurt pentru IMV – 020 – pentru vară, care va presupune o creștere cu 40% a șablonului INSS.

„Căutăm noi modalități de flexibilizare a prestației și de adaptare la realitatea economică a beneficiarilor și la circumstanțele unităților de conviețuire, care sunt adesea complexe”; adaugă ministrul.

Oameni care traversează o stradă.

Mai multe informatii IMV – Înregistrări acumulate (Excel) IMV – Statele de plată (Excel) IMV – Dosar CCAA și provincii (Excel) Venitul minim vital (IMV) Mai multe stiri Venitul minim vital (IMV): ce este și cum îl pot solicita? Etichete: Social Drepturi sociale SIDA Egalitatea Sărăcia copiilor Sursa: Guvernul Spaniei – Statul de salariu cu venit minim de trai ajunge la 575.000 de gospodării în martie, cu 125.000 de beneficii mai multe decât în ​​urmă cu un an