#Spania – Secretarul de stat pentru Justiție, Manuel Olmedo, vorbește la Conferința pentru restabilirea justiției pentru Ucraina desfășurată la Haga.

Distribuie pe Secretarul de stat pentru Justiție, Manuel Olmedo, a participat la Haga la Conferința pentru restabilirea justiției pentru Ucraina, unde a reiterat angajamentul ferm al Guvernului Spaniei de a garanta răspunderea pentru crimele comise în cadrul agresiunii ruse împotriva Ucrainei. .

Olmedo și-a exprimat solidaritatea „profundă și sinceră” a Spaniei față de cetățenii și autoritățile ucrainene care suferă consecințele acestui război ilegal și a cerut ca legea să prevaleze împotriva crimelor internaționale „foarte grave”.

În discursul său, Secretarul de Stat pentru Justiție a enumerat unele dintre activitățile de sprijin ale țării noastre pentru investigațiile rusești privind responsabilitatea și a ratificat angajamentul deplin al Spaniei în investigarea și urmărirea penală a crimelor internaționale.

În acest sens, a făcut referire la aprobarea unor acțiuni precum lansarea Centrului Internațional de Urmărire a Crimei de Agresiune împotriva Ucrainei (ICPA), la unitățile Eurojust, de la Haga; să asiste la finanțarea eforturilor Curții Penale Internaționale (CPI); și sprijin pentru crearea unei instanțe care să aibă competență de a urmări, printre altele, crima de agresiune rusă împotriva Ucrainei.

La finalul întâlnirii, Spania a semnat, împreună cu restul țărilor participante, o declarație politică în sprijinul Ucrainei.

Conferința de restabilire a justiției, care a servit și la lansarea definitivă a „Registrului daunelor cauzate de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei”, a fost inaugurată de miniștrii Afacerilor Externe ai Țărilor de Jos, Hanke Bruins Slot, și ai Justiției și Securității, Dilan Yesilgoz-Zegerius; ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmyytro Kuleba; și Comisarul UE pentru Justiție, Didier Reynders, la care au participat și procurorul Curții Penale Internaționale, Karim Khan; președintele Eurojust, Ladislav Hamran; și procurorul general al Ucrainei, Andriy Kostin.

Etichete: Ucraina Justiţie Sursa: Guvernul Spaniei – Spania își reiterează angajamentul față de Ucraina la Conferința pentru restabilirea justiției de la Haga