În momentul în care citiți această ştire a trecut aproape o lună de la trecerea în neființă a preotului Protosinghel Adrian Arsenie (Nicodim) care a slujit cu multă dăruire, vreme îndelungată pentru enoriașii români ortodocși din Castellón. Carmen Amoros, Consilierul pe Teme de Bunăstare Socială a făcut public anunțul decesului pe 22 decembrie în timpul concertului de colinde de Crăciun. În acel moment, a fost destul de târziu ca majoritatea enoriașilor să mai participe la slujba care s-a ținut la biserica Sfântul Nicolae. Corpul neînsuflețit a fost trimis cu un avion spre România(cu sprijinul financiar al Bisericii Ortodoxe Române care a suportat toate cheltuielile privind repatrierea și înmormântarea), astfel încât, mare parte dintre credincioși nu au mai avut ocazia să-și ia un ultim rămas bun.

Pe data de 26 decembrie a avut loc înmormântarea în cimitirul Mănăstirii Florești unde și-a dorit să se odihnească, însă cu siguranță nu atât de devreme. Viața sa a fost curmată la doar 45 de ani, după o îndelungată suferință. Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața după ce a luptat cu o boală ireversibilă. Originar din Adjud a ajuns în Spania în anul 1998, cu o bursă de studii la Madrid. Ulterior s-a mutat la Castellón, pentru a înfiinţa şi a conduce Biserica Ortodoxă „Sfântul Ierarh Nicolae”  cu Hramul pe 6 decembrie, unde a slujit aproape zece ani.

Din luna noiembrie, Profesor Dr.Ioniță Nicolaie a primit numirea din partea Episcopiei Ortodoxe Române, ca preot, pentru că părintele Arsenie era spitalizat încă din luna septembrie și era nevoie de cineva care să-l înlocuiască. Lăsând la o parte scandalul iscat pe marginea banilor parohiei, în sufletele românilor care mergeau duminică de duminică la biserică, părintele Arsenie a lăsat un loc gol.

Rămân în urma lui, îndurerați cei care l-au cunoscut îndeaproape: cel puțin patru sute de persoane care mergeau în fiecare duminică la Biserica Sfântul Nicolae, treizeci de perechi cununate în fiecare an și cinci sute de nou născuți cărora le-a împărtășit Sfânta Taină a Botezului.

Regretatul părinte și-a închinat întreaga viață lui Dumnezeu, credincioșilor și Bisericii iar cei care-și aduc aminte de el, spun că a fost „un om cu suflet de aur“, un adevărat sprijin în momentele de slăbiciune. Dumnezeu să-l odihnească!