#Madrid –

80 UROLOGIE ÎNTÂLNITE DIN TOATĂ REGIUNEA

Spitalul Universitar Henares, situat în Coslada și aparținând rețelei de sănătate publică a Comunității Madrid, a organizat a doua Conferință „Share your urology”, o activitate de formare, susținută de Fundația Urologică din Madrid și Societatea Spaniolă de Urologie, care a reunit peste 80 de urologi din întreaga regiune.

Ziua este organizată de serviciile de Urologie ale Spitalului Universitar Henares, Spitalul Universitar Infanta Sofía, gazda ultimei ediții, Spitalul Universitar Infanta Leonor și Spitalul Universitar Sureste. Obiectivul este de a împărtăși experiențele și cazurile clinice din spitalele organizatoare pentru a promova formarea continuă a profesioniștilor și a oferi pacienților cea mai bună practică clinică în orice moment.

Acesta a fost inaugurat de directorul medical al Spitalului Universitar, dr. Jesús De Castro, care a mulțumit organizației și a subliniat importanța interacțiunii profesionale pentru a promova îmbogățirea cunoștințelor colective. Pentru șeful Serviciului de Urologie al spitalului, dr. Manuel Fernández Arjona, această zi este: „O oportunitate de schimb de învățare, idei și experiențe, care ne ajută să îmbunătățim procesele și să fim mai eficienți în viața de zi cu zi. În plus, am discutat mai multe cazuri clinice de diferite patologii, ceea ce ne ajută să înțelegem diferite abordări de abordare a fiecărui caz.”

În sesiunea de dimineață s-au discutat cazuri clinice privind Simptomele tractului urinar inferior, Planșeul pelvin, Patologia pietrelor, managementul disfuncției erectile și, în final, o masă de rezidenți în care s-a abordat învățarea laparoscopică și robotică în timpul intervenției chirurgicale. După-amiaza, sesiunile s-au concentrat pe oncologia urologică cu invitați de prestigiu precum dr. Sonia Rodado Marina, de la Serviciul de Medicină Nucleară al Spitalului Universitar La Paz.

În domeniul urologiei, unde sunt tratate probleme legate de sistemul urinar și reproductiv masculin și feminin, împărtășirea experiențelor este deosebit de valoroasă datorită diversității tulburărilor și a varietății de abordări terapeutice disponibile.

Un serviciu de pionierat

El Serviciul de Urologie al Spitalului Universitar Henares a obținut recent premiul „TOP20” 2023 în Zona Rinichilor și Tractului Urinar datorită rezultatelor mai multor indicatori analizați care măsoară eficiența și excelența clinică a asistenței medicale. Premiile IQVIA Top 20 de spitale sunt cele mai prestigioase în managementul sănătății din țara noastră. Au fost ținute timp de 24 de ani și 185 de spitale din Spania au participat la acest apel, așa că câștigarea acestui premiu este un privilegiu enorm. A fost, de asemenea, premiat Best In Class în 2016.

A fost un serviciu de vârf în utilizarea chirurgiei 3D pentru operarea cancerului de prostată de mulți ani. Datorită încorporării unui turn laparoscopic cu vedere 3D, aceștia au putut efectua intervenții chirurgicale complexe precum îndepărtarea totală a prostatei.

Este, de asemenea, un exemplu în patologia planșeului pelvin, organizându-se de câțiva ani. Face parte din Unitatea multidisciplinară alături de medici ginecologi, chirurgi, rehabilitatori, kinetoterapeuți și asistente. O unitate de referință a muncii în echipă și a rezultatelor de succes, care organizează de câțiva ani Cursul de Expert Universitar în Planșeu Pelvin.

În ultimul an, a efectuat 14.791 de consultații în ambulatoriu, a efectuat 1.102 intervenții chirurgicale, 36,9% dintre acestea fiind efectuate în regim ambulatoriu. Adică pacientul este operat și externat în aceeași zi. Acest lucru este posibil datorită utilizării chirurgiei minim invazive realizate cu pregătirea și precizia chirurgilor. Ca, de exemplu, tratamentul hiperplaziei benigne de prostată care, printr-o injectare de vapori de apă în uretră, reduce creșterea prostatei, fără a fi nevoie de internare și cu timp minim în sala de operație.

Pe lângă această activitate, au efectuat 879 de intervenții chirurgicale minore în consultație, 135 de e-consultații cu Asistența Primară, au intervenit la 428 de urgențe și au efectuat 2.338 de ședințe la Spitalul Medical de Zi.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Universitar Henares organizează a doua Conferință „Share your urology”.