#Madrid –

Comunitatea Madrid va moderniza stația de metrou Santiago Bernabéu (Linia 10) cu un design inspirat de stadionul de fotbal Real Madrid. Licitația pentru începerea lucrărilor va fi publicată în zilele următoare și prognoza este ca acest proiect, în care administrația regională va investi 68 de milioane de euro, să fie atribuit la sfârșitul acestui an, pentru a începe la începutul lunii. 2024 și se încheie în primul trimestru al anului 2027.

Printre acțiunile la acest emblematic popas suburban se remarcă o creștere notabilă a spațiului, care se va tripla de la actualii 4.843 de metri pătrați la 12.481, precum și instalarea a 12 lifturi noi și 24 de scări rulante. Finisajele arhitecturale vor fi, de asemenea, reînnoite, cu progrese tehnologice care vor îmbunătăți serviciile și experiența utilizatorului, optimizând în același timp eficiența și întreținerea.

În plus, noul design va face posibil să se răspundă mai eficient la afluxul de călători, mai ales mare în zilele de meci, și care va crește probabil după remodelarea care va transforma Stadionul Santiago Bernabéu într-un reper pentru organizarea de activități culturale, de agrement. si evenimente.divertisment in capitala si in Europa.

Aceste lucrări vor fi coordonate cu lucrările de urbanizare pe care Real Madrid le va întreprinde în zona din jurul Plaza de Lima, parcarea, noua pistă de biciclete Castellana și restul serviciilor preexistente. De asemenea, face parte dintr-o zonă în proces de mare transformare a orașului Madrid, unde pe lângă renovarea stadionului în sine, revitalizarea completă a AZCA, lucrările pe axa Avenida del General Perón și Concha Espina. sunt în curs de procesare, și remodelarea și punerea în funcțiune a Centrului de Conferințe Castellana.

Design inspirat de Real Madrid și total accesibil

Această oprire din metroul din Madrid are o relație strânsă cu stadionul Real Madrid încă de la origini. Atât de mult încât, deși a fost inaugurat în 1982 sub denumirea de Estación de Lima, în 1998 a fost redenumit Santiago Bernabéu, în condițiile în care un număr bun de utilizatori pleacă de la localul sportiv sau merg la acesta.

Din acest motiv, acțiunile planificate a fi desfășurate în următoarele luni includ un nou design al spațiului interior care reflectă relația particulară dintre gară și terenul Real Madrid, emblemă sportivă a capitalei și un important punct de atracție turistică.

Inclus în Planul de accesibilitate și incluziune 2021-2028, acesta va implementa măsuri complementare de accesibilitate universală pentru a facilita transportul pentru toți călătorii, în special pentru cei cu mobilitate redusă. Odată finalizate aceste lucrări de îmbunătățire, această stație de pe linia 10 de metrou va deveni parte a celor 27 de stații complet accesibile din rețeaua suburbană Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid va moderniza stația de metrou Santiago Bernabéu cu un design inspirat de Real Madrid