#Madrid –

PENTRU SENSIBILIZAREA PRIVIND DETECȚIA ȘI PREVENȚIA PRECOCE

Spitalul Universitar Severo Ochoa, un centru public al Comunității Madrid situat în Leganés, a colaborat la organizarea V Zumba Rosa în colaborare cu Asociația Spaniolă Împotriva Cancerului (AECC) și profesioniștii din activitatea fizică de la Centrul Sportiv Alfredo Di Stefano. in locatie. Cursul de dans, gratuit și accesibil tuturor, a făcut parte din Ziua Mondială a Cancerului de Sân, care este sărbătorită în fiecare 19 octombrie. Obiectivul său este de a crește gradul de conștientizare cu privire la depistarea precoce și prevenirea acestei boli.

Prezentarea evenimentului la spital au fost directorul centrului, Domingo del Cacho, directorul medical, María Teresa Requena, directorii adjuncți medicali, Isabel Melero și Marcos Hernández Pereña, directorul de asistență medicală, Manuel Ibáñez și directorul adjunct de îngrijire medicală, Carmen. Nogueiras, și directorul adjunct al managementului, Víctor Lor, precum și pacienții cu cancer de sân din spital și familiile acestora și mai mulți profesioniști din domeniul sănătății și din afara sănătății.

Coordonarea AECC de la Spitalul Severo Ochoa desfășoară această inițiativă de cinci ani. Cu cursul Zumba Rosa, coordonatorul acesteia, Paloma Barba, urmărește să facă vizibilă și să conștientizeze, prin muzică și dans, și împreună cu bolnavii de cancer și familiile acestora, precum și cu profesioniștii din spitale și publicul larg, despre importanța depistarea bolii și prevenirea acesteia. „Zumba Rosa este o clasă cu ritm foarte rapid, în care pacienții și familiile lor, profesioniștii din spitale și publicul larg doresc să crească gradul de conștientizare cu privire la cancerul de sân”, după cum a explicat coordonatorul AECC.

Serviciul de Oncologie Medicală diagnostichează între 175 și 200 de cazuri noi de bolnave de cancer de sân în fiecare an. „Deși incidența cazurilor noi diagnosticate este în creștere, tratamentele aplicate în prezent sunt mai avansate pentru a aborda boala”, a declarat șefa Unității de sâni de la Spitalul Severo Ochoa, María José Echarri.

Un exemplu al acestor progrese medicale este noua tehnică terapeutică pe care Serviciul de Radiologie a încorporat-o în spital pentru tratarea cancerului de sân. Aceasta este crioablația, un tratament care distruge celulele afectate de îngheț. Acest proces este administrat prin piele folosind un ac în interiorul tumorii și ghidat de ultrasunete.

Rozul este mai mult decât o culoare

Motto-ul ales pentru a da vizibilitate acțiunilor programate de Ziua Mondială a Cancerului de Sân a fost „Rozul este mai mult decât o culoare”. Această culoare a fost prezentă în ținuta sport purtată de cei peste o sută de persoane care au participat la cursul Pink Zumba. Inițiativa a fost desfășurată la Centrul Sportiv Alfredo Di Stefano din Leganés, cu colaborarea instructorilor de activitate fizică, între orele 11:00 și 12:00.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul Severo Ochoa colaborează la organizarea celei de-a V-a Zumba Rosa de Ziua Mondială a Cancerului de Sân