Perioada de inscriere a elevilor la scolile din Comunitatea Madrid, pentru anul 2011 – 2012, a inceput de astazi, 21 martie. Toti copiii care au varsta de scolarizare pot fi inscrisi la gradinite si la scolile primare si de ciclul II pana in data de 11 aprilie.

Consiliul regional de Educatie al Comunitatii Madrid evidentiaza faptul ca pentru urmatorul an scolar se pot face inscrieri la 431 de scoli cu predare bilingva, numarul acestora fiind mai mare decat anul trecut.

Criteriile dupa care se vor face repartizarile elevilor sunt aceleasi ca si in anii anteriori. Apropierea de centrul scolar, veniturile familiei, frati inmatriculati la scoala solicitata, parinti sau tutori care lucreaza acolo, familie numeroasa, invalididatea vreunui membru al familiei.

Parintii care vor solicita un loc in scolile din regiunea Madrid nu vor mai trebui sa prezinte certificatul de declaratie pe venit, pentru ca prin autorizatia acordata de familii in prealabil, Administratia Financiara (Agencia Tributaria) va verifica datele fiscale pentru a evita comiterea de posibile fraude in obtinerea locurilor scolare.

Toate informatiile despre procesul de inscriere pot fi gasite si pe pagina web www.madrid.org in sectiunea „+ Educacion”.