#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a prezentat astăzi a XI-a premii Platino cu un acord prin care regiunea va găzdui concursul acestor premii care disting cele mai bune din industria audiovizuală ibero-americană în 2025 și 2027, în timp ce Sediul central va călători în Quintana Roo – Mexic – în 2024 și 2026.

„Din Comunitate lucrăm pentru a exprima o realitate foarte dragă, una care întărește legăturile istorice și culturale dintre Madrid și America Latină”, a subliniat președintele în cadrul acestui eveniment, la Real Casa de Correos, unde a subliniat că Premiile de platină „ dă vizibilitate și generează industrie și coproducție”, mergând mână în mână cu valorile care reprezintă Hispanidad: deschiderea, libertatea, amestecul și avangarda.”

Díaz Ayuso a subliniat că, de ceva timp, regiunea „a devenit epicentrul unei industrie audiovizuale în limba spaniolă”. „Este în plină expansiune datorită unei politici fiscale atractive, uneia dintre cele mai bune rețele de transport din Europa și din lume, unei game largi de locații la mai puțin de o oră de capitală și unui mediu de afaceri unic pentru a atrage talente și investiții”, a menționat el. .

Cea de-a 11-a ediție a Premiilor Platino va avea loc la Ribera Maya pe 20 aprilie a anului viitor. Această industrie constituie o oportunitate de promovare a așa-numitului turism de film, o tipologie în cadrul turismului cultural, care motivează curiozitatea privitorului și generează un mare interes față de decorurile care apar în filmele și serialele de succes.

Cultura ibero-americană, care include țările surori vorbitoare de limbă portugheză, exercită o conducere din ce în ce mai mare care evidențiază calitatea producției industriei audiovizuale, atât a artiștilor, cât și a profesioniștilor care lucrează în acest domeniu, de ambele părți ale Atlántico. , cu lucrări și filme mai mult decât notabile.

Sector strategic

Acest sector strategic pentru Comunitatea Madrid generează o cifră de afaceri anuală de peste 3,3 milioane de euro, angajează în jur de 20.000 de persoane, doar direct, reprezintă 1% din PIB-ul regional și are o prognoză de creștere de până la 25% în următorii cinci ani.

Pe de altă parte, unul din trei euro generați de această industrie la nivel național este produs în regiune. Din acest motiv, Executivul regional o susține cu linii de ajutor, care însumează peste 6,5 milioane pe an în finanțări pentru producții audiovizuale și de jocuri video.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso prezintă cele XI Premii de platină cu un acord pentru a celebra următoarele patru ediții alternând între Madrid și Mexic