#Madrid –

Pneumologii și asistentele au raportat această patologie

Spitalul Universitar La Princesa, în coordonare cu Neumomadrid, s-a alăturat sărbătoririi Zilei Mondiale a BPOC (Boala pulmonară obstructivă cronică) pe 15 noiembrie. Pneumologii și personalul medical de la Serviciul de pneumologie al acestui spital public din Comunitatea Madrid au raportat această boală și au efectuat teste respiratorii pentru măsurarea funcției pulmonare (spirometrie) tuturor persoanelor interesate.

Spitalul La Princesa a profitat de celebrarea acestei zile mondiale pentru a da vizibilitate și a spori cunoașterea acestei patologii, precum și pentru a sensibiliza populația cu privire la impactul BPOC, care are încă o rată scăzută de diagnosticare și o prevalență ridicată.

Sub motto-ul OMS, „Respirația înseamnă viață, acționează curând”, pneumologii și asistentele medicale specializate de la centru au înmânat broșuri informative despre această patologie și au fost la dispoziție pacienților și vizitatorilor pentru a oferi informații, a răspunde la întrebări și a efectua spirometrie.

Diagnosticul precoce este esențial

BPOC este o boală pulmonară eterogenă, prevenibilă și tratabilă, caracterizată prin inflamarea plămânilor care provoacă obstrucția căilor respiratorii. Cele mai frecvente simptome sunt: ​​tuse cronică, dificultăți de respirație, bronșită frecventă, limitarea efortului, expulzarea flegmei matinale, precum și durerea în piept la tuse.

Această boală este asociată în mod fundamental cu expunerea la fumul de tutun și într-o măsură mai mică la toxine inhalate, profesionale, de mediu sau produse derivate din arderea biomasei. Nu are vindecare, dar dacă este diagnosticată precoce, progresia sa poate fi oprită și simptomele sale pot fi controlate grație tratamentelor actuale.

Consultații monografice extrem de complexe și premii BIC în îngrijirea pacientului

Serviciul de Pneumologie al Spitalului La Princesa, condus de dr. Julio Ancochea Bermúdez, a acreditat consultații monografice de mare complexitate în BPOC, precum și acreditarea ISO-AENOR a Laboratorului său de Funcție Pulmonară. De asemenea, a primit mai multe premii BEST IN CLASS (BIC) pentru cel mai bun serviciu spaniol de îngrijire a pacienților.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul La Princesa efectuează teste respiratorii utilizatorilor săi de Ziua Mondială a BPOC