#Madrid –

Peste o mie de persoane în vârstă, utilizatori ai rezidențelor și centrelor de zi cu locuri publice, dependente de Direcția Generală de Asistență pentru Persoane Vârstnice și Dependență, au participat anul acesta la concursurile „Decorarea grădinii” și „Cultivarea grădinii” organizate de această Direcție Generală în cadrul Programului de dinamizare a vieții de zi cu zi în centre.

În această ediție, 39 de centre au participat la concursul „Decorarea grădinii” și 25 la apelul „Cultivarea grădinii”.

Directorul general al Asistenței pentru Persoane Vârstnice și Dependență, Óscar Álvarez, și directorul general al Institutului de Cercetare și Dezvoltare Rurală, Agrară și Alimentară din Madrid (IMIDRA), Sergio López Vaquero, au participat la ceremonia de decernare a premiilor care, în această ediție, premiul I la concursul „Cultivarea grădinii” a fost acordat reședinței Los Nogales Santa Eugenia, în timp ce premiul II și al treilea au revenit reședinței Amavir Alcorcón și reședinței Colisee de Villanueva del Pardillo. În plus, Fundația Reina Sofía Alzheimer și Reședința Ballesol Tres Cantos au câștigat un premiu la categoria video.

La rândul său, câștigătorul concursului „Decorarea grădinii” a fost centrul de zi Antonio Mingote, în timp ce Reședința Geriasa Brunete și reședința clinică de geriatrie Los Angeles au primit premiile II și III. La categoria video au câștigat premii reședința Ballesol Tres Cantos, centrul de zi Casa de las Flores și reședința La Solana.

De asemenea, au fost acordate 9 mențiuni speciale la categoria concurs de grădină și 6 la concursul de livadă.

Directorul general a felicitat câștigătorii și toți participanții, subliniind creșterea notabilă a numărului de centre și utilizatori care au participat la această ediție. În plus, Álvarez a subliniat importanța unor inițiative ca aceasta care contribuie la dinamizarea vieții de zi cu zi a persoanelor în vârstă din centre și la sporirea participării acestora la activități, în conformitate cu preocupările lor, promovând în același timp relațiile sociale.

Sursa: Comunitatea Madrid – Ceremonia de decernare a concursurilor de livadă și grădină pentru reședințe de seniori și centre de zi