#Madrid –

Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a asistat astăzi la vernisajul expoziției Picasso 1906. Marea transformare, prezidată de Majestățile Lor Regii Spaniei la Muzeul Centrului Național de Artă Reina Sofia din Madrid. Expoziția, curatoriată de Eugenio Carmona, are colaborarea guvernului regional și a Musée national Picasso-Paris și poate fi vizitată până pe 4 martie 2024.

Retrospectivă, condusă din motive întemeiate a sărbătoririi a 50 de ani de la moartea pictorului din Malaga, evidențiază acel an ca un moment cheie al vieții sale, unde se reunesc câteva dintre transformările sale creative care vor lăsa loc primelor contribuții ale ceea ce este cunoscut sub numele de artă modernă. . La abia 25 de ani, Picasso era un artist încă tânăr, dar deja matur în criteriile sale estetice care, lăsând în urmă boemismul și pesimismul, apare vital și expansiv, chiar senzual, abordând abordări libertare. Până în prezent, producția sa în 1906 este înțeleasă ca o perioadă cu entitate proprie, ca un epilog la perioada trandafirilor sau ca un prolog laDoamnele din Avignon.

Sursa: Comunitatea Madrid – Díaz Ayuso participă la vernisajul expoziției Picasso 1906. Marea transformare, prezidată de Majestățile Lor Regii