#Madrid –

Peste 100 de profesioniști participă la acest eveniment tradițional

Spitalul Universitar din Móstoles, un centru public din Comunitatea Madrid, și-a reluat, prin conducerea sa de asistență medicală, Ziua științifică tradițională, după trei ani fără să o organizeze din cauza pandemiei. Cu mare emoție și, de asemenea, cu mare entuziasm pentru provocarea pe care o reprezintă proiectele, a avut loc această zi de „Inovare și digitalizare: o nouă eră pentru sănătate”. Marea echipa formata din profesionisti in asistenta medicala, moase, Tehnician Mediu de Sanatate de Ingrijiri Auxiliare de Asistenta ((TMSCAE) si kinetoterapeuti a fost foarte motivata si ferma in a conduce initiative complete de sanatate pentru intreaga populatie. Avanseaza ca asistente prin cercetare, fiind constienti ca promovarea cercetării va fi esențială pentru îmbunătățirea calității îngrijirii, iar aprofundarea în tripletul care trebuie să meargă mână în mână, predare, cercetare și îngrijire, a fost una dintre ideile care au fost auzite transversal de-a lungul zilei în care proiectele-pilot. au fost prezentate care încep să dea rezultate bune în domeniul sănătății mintale, managementului resurselor și monitorizării pacienților internați, printre alte subiecte.

După conferința inaugurală „Cercetarea ca agent al schimbării în nursing” susținută de Lara Martínez Gimeno, profesor la Centrul de Sănătate Universitar San Rafael, au fost prezentate trei mese rotunde cu privire la marea provocare a Nursing Science, Project Inovation in Nursing. Practica clinică, și strategiile de digitalizare a sănătății. Toate, moderate de personalul pensionar al spitalului (Inmaculada Escanciano, Isabel García și José Luis Alonso), foarte iubiți și respectați, considerați profesori pentru actualii profesioniști.

Vorbitorii de la prima masă de discuții, toți asistenți medicali cu un doctorat, au insistat asupra modului în care abordarea științei conduce la practica riguroasă, complicitatea constantă cu valorile științifice și promovarea actualizării continue în practica clinică, ghiduri, resurse de management etc. De asemenea, au reamintit necesitatea ca această dorință de investigare să ajungă la toată lumea, facilitând și accesul.

Al doilea și al treilea mese de discuții au inclus proiecte specifice de pionierat în diferite domenii, în care profesioniștii de la Spitalul Universitar din Móstoles lucrează pentru a studia viabilitatea implementării lor. De asemenea, a fost inclusă și conferința „Aleargă, există prăjitură. De la diete restrictive la plăcerea de a mânca”, un tur al modului în care alternativele nutriționale pentru pacienții cu diabet zaharat s-au extins. Aceasta a fost comunicarea premiată drept cea mai bună intervenție a întregii zile. María José López Rivera și Virginia Álvarez, asistente din cadrul serviciului de endocrinologie și nutriție, sunt asistentele care lucrează în acest serviciu și au semnat această intervenție.

Afișul premiat drept cel mai bun a fost semnat de Mariola Miranda Gago, Laura Segovia de la Fuente, Virginia Ruiz Cordero și Pilar Casado Lozanopatru TSMCAE care au pregătit o lucrare sub titlul „Noi tehnologii aplicate la depozitele spitalelor” care rezumă o muncă minuțioasă în care au investit multe ore.

Organizarea conferinței a fost posibilă datorită impulsului directoarei de asistență medicală Manuela Mateos, coordonării supervizorului de Nursing al Zonei de Predare și Formare, Miriam Gazulla Tomás, de asemenea președinte al comitetului științific al conferinței și președinte al conferinței. organizatorul comisiei Silvia Ortiz Molina Supraveghetor Zona Spitalizare. Cei doisprezece membri care au făcut parte din aceste comitete au lucrat de luni de zile pentru a obține succesul obținut în sfârșit, deoarece au avut o primire excelentă și au lăsat un impuls magnific pentru următoarea convocare. Datorită muncii tuturor, a fost posibilă și o trecere în revistă îndrăzneață a celor 40 de ani ai spitalului, a schimbărilor acestuia de-a lungul acestor patru decenii de la lansare. A fost un moment deosebit de emoționant să văd mulți profesioniști care au fost foarte iubiți și admirați de toată lumea, unii dintre ei deja pensionați.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul din Móstoles își reia Conferințele de Nursing subliniind rolul cercetării ca agent al schimbării în profesie