#Madrid –

Lansăm programarea pentru luna noiembrie destinată profesioniștilor din centrele de îngrijire a vârstnicilor și rudelor persoanelor care suferă de boala Alzheimer și alte demențe. Cursurile, predate într-o singură sesiune, sunt organizate de Direcția Generală de Asistență pentru Persoane Vârstnice și Dependențe, în colaborare cu Centrul de Formare Reina Sofia Alzheimer.

Pentru membrii familiei și îngrijitorii informali, pe 7 și 8 noiembrie au fost programate două sesiuni ale cursului „Sindromul îngrijitorului”. Primul va fi predat după-amiaza și online, în timp ce al doilea se va face personal și dimineața.

În plus, pentru miercuri, 15 noiembrie și joi, 16 noiembrie, au fost organizate cursuri intitulate „Natura, accesul și funcționarea Resurselor Sociale pentru persoanele cu boala Alzheimer”. Pe 15 după-amiaza și format online și pe 16 dimineața și în format personal. .

Pentru profesioniștii care își desfășoară activitatea în centre de seniori, în principal personal auxiliar și tehnicieni auxiliari de îngrijire medicală, au fost organizate două sesiuni ale cursului „Introducere în îngrijirea centrată pe persoană cu persoanele care suferă de demență” care vor avea loc luni, 13 noiembrie, în regim online și tură de după-amiază, iar marți 14 în persoană dimineața.

Al doilea dintre titlurile programate pentru profesioniști: „Abordarea vinovăției în sprijinul profesional” va fi predat vineri, 17 noiembrie, dimineața în modul față în față, iar luni, 20, după-amiaza, în modul online. .

Cursurile, care durează aproximativ 3 ore, sunt gratuite și pentru a participa trebuie doar să completați un formular online.

In acest legătură Puteți consulta toate informațiile despre modul de înscriere, conținutul detaliat al fiecărui curs, calendarul și orele de predare.

Aceste acțiuni de formare fac parte din acțiunile promovate de Comunitatea Madrid pentru a sprijini persoanele afectate de boala Alzheimer, familiile acestora și îngrijitorii, atât informali, cât și formali.

Sursa: Comunitatea Madrid – Noi ateliere de instruire pentru profesioniști și familiile bolnavilor de Alzheimer