#Madrid –

CU OBIECTIVUL ÎMBUNĂTĂȚĂRII CALITĂȚII ÎNGRIJRII PACIENȚILOR

Spitalul Universitario de La Princesa promovează, de la Institutul de Cercetare în Sănătate (IISPrincesa), cercetare clinică independentă prin dezvoltarea a nouă studii clinice cu diferite patologii, printre care se numără durerea postoperatorie acută, boala inflamatorie intestinală (IBD) sau patologiile neurologice, printre altele. . Cercetarea clinică independentă este cea generată în cadrul Institutului însuși de către cercetătorii săi și fără sprijinul companiei farmaceutice. Pentru aceasta, centrul pune la dispoziție toată infrastructura necesară pentru realizarea acestor proiecte de cercetare, întotdeauna cu scopul de a oferi îmbunătățiri care să aibă impact asupra calității vieții pacienților.

Printre cele nouă studii clinice independente promovate de Institutul de Cercetări în Sănătate, se remarcă tratamentul durerii acute postoperatorii prin genotipizare, monitorizarea efectelor metabolice ale anumitor medicamente pentru tulburările de sănătate mintală, răspunsul la noile anticoagulante orale în tratamentul fibrilației. .valvă atrială nevalvulară sau utilitatea farmacogeneticii pentru ameliorarea prescripţiei statinelor în asistenţa primară şi de specialitate”. Toate conduse de Dr. Francisco Abad, Șef de Farmacologie Clinică la Hospital de La Princesa.

Pe de altă parte, studiul clinic, „Siguranța tratamentelor pentru bolile inflamatorii intestinale (IBD) în timpul sarcinii și alăptării: impactul asupra mamelor și copiilor (registrul DUMNO)”, al cărui investigator principal este dr. María Chaparro, medic gastroenterolog în spital. Serviciul aparatului digestiv. „Identificarea biomarkerilor de răspuns la tratamentul cu medicamente biologice în boala inflamatorie intestinală” și „Efectul tofacitinibului asupra coagulării și funcției trombocitelor și rolul său în evenimentele tromboembolice”, condus de dr. Gisbert, șeful Unității de îngrijire cuprinzătoare a pacienților. cu boală inflamatorie intestinală la Spitalul Universitar La Princesa.

În cele din urmă, studiul condus de dr. Manuel Ramírez, directorul Arii de Oncologie a Spitalului Universitar de Copii Niño Jesús: „Proba clinică deschisă, Faza I pentru a evalua siguranța și răspunsul clinic al perfuziei intra-arteriale de doze repetate de mezenchimal. teste autologe de celule la copii și adolescenți cu epilepsie imună refractară”, și „Studiu deschis, randomizat și controlat de fezabilitate și siguranță pentru a evalua efectul neuroprotector al hemodializei glutamatului plasmatic și citokinelor proinflamatorii în faza acută a accidentului vascular cerebral ischemic”, direcționat. de Dr. José Vivancos, șeful Serviciului de Neurologie de la Hospital de La Princesa.

Institutul de Cercetare al Spitalului de La Princesa

Institutul de Cercetare al Spitalului Universitario de La Princesa a fost înființat în 2009 în virtutea unui acord semnat între centrele de sănătate ale Departamentului de Sănătate din Comunitatea Madrid și alte instituții de cercetare de bază. Este format din Spitalul Universitario de La Princesa (ca nucleu de bază al Institutului), Spitalul Universitario Santa Cristina, Spitalul Infantil Universitario Niño Jesús, Zona de influență a Asistenței Primare a Spitalului de La Princesa și Universitatea Autonomă din Madrid.

Sursa: Comunitatea Madrid – Spitalul de La Princesa promovează cercetarea independentă prin nouă studii clinice