#Madrid –

Comunitatea Madrid intenționează să inspecteze 800 de vehicule de transport școlar pe parcursul actualului an universitar 2023/2024 și va autoriza peste 3.000 de autobuze pentru a parcurge rutele către centrele de învățământ cu ocazia întoarcerii în sălile de clasă.

Așa a explicat astăzi ministrul Locuinței, Transporturilor și Infrastructurii, Jorge Rodrigo, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o astăzi la Alcorcón la sediul grupului Chapín pentru a verifica modul în care operațiunile de control se desfășoară anual în regiune asupra acestui tip de servicii.

„Coincidend cu începerea anului școlar, Executivul regional a lansat un plan specific pentru a garanta respectarea reglementărilor care stabilesc condiții de siguranță într-un tip de transport care, pentru că este destinat minorilor, ne angajează și impune tuturor celor implicați. , administrație, companii și șoferi, o permanentă atitudine vigilentă”, a spus Rodrigo.

Această supraveghere se realizează folosind autoutilitare adaptate ca birouri mobile care dispun de echipamentul informatic necesar pentru verificarea autorizațiilor, atât generale, cât și specifice autobuzelor. Această campanie se adaugă inspecțiilor obișnuite efectuate în colaborare cu Forțele și Corpurile Securității Statului, care vizează vehiculele de transfer de mărfuri și călători.

De asemenea, consilierul a mai amintit că în perioada 2022/2023, 200 de școli din Madrid au oferit serviciul de traseu școlar pentru aproximativ 27.000 de elevi repartizați pe peste 600 de itinerarii.

Reînnoire anuală

Companiile reînnoiesc aceste autorizații în fiecare an și, pentru a obține certificarea, trebuie să facă dovada că șoferii lor dețin permis de clasa D valabil și cardul CAP, care le atestă aptitudinea profesională de a întreprinde această muncă.

De asemenea, prezența unui însoțitor va fi obligatorie atunci când vine vorba de transferul elevilor din centrele de învățământ special sau când 50% sau mai mulți dintre călători au sub 12 ani, sau 75% sau mai mult au sub 16 ani. Acesta trebuie să fie un persoana majora, alta decat conducatorul auto, care raspunde de ingrijirea copiilor in timpul transportului acestora si care cunoaste mecanismele de siguranta si operatiunile de acces si iesire din vehicul.

De asemenea, autobuzele trebuie să aibă autorizație de circulație destinată serviciului public; să nu aibă mai mult de 10 ani sau 16 ani în anumite circumstanțe; figurează în fișa tehnică ca fiind autorizat să efectueze această lucrare; au promovat ITP favorabil; și să aibă o poliță de asigurare cu răspundere civilă care acoperă cel puțin 50 de milioane de euro. În plus, în cazul autocarelor adaptate acestor cerințe, se adaugă altele precum să fie echipate cu rampe de ridicare, să aibă ancoraje interioare pentru scaune cu rotile și sisteme de reținere aprobate corespunzător.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid intenționează să inspecteze 800 de vehicule de transport școlar pe tot parcursul acestui an universitar