Președintele Comunității Madrid, Isabel Díaz Ayuso, a primit astăzi la Poșta Regală o delegație importantă a celor mai buni bucătari din lume, cu ocazia sărbătorirea în capitală a celei de-a VI-a ediții a Premiilor The Best Chef. „Suntem cea mai mare destinație culturală din lume și pentru noi există gastronomie, o artă foarte apreciată care face parte din moștenirea noastră”, a indicat el, adăugând că, „poate din cauza tuturor acestor lucruri, sunt tot mai mulți oameni peste tot. lumea care și-a pus ochii pe Madrid și pe masa noastră, care oferă arome, arome, texturi și culori incredibile”. „Toate accentele se potrivesc în Madrid și toate aromele”, a adăugat el, pentru a lăuda „explozia gastronomică fără precedent” pe care o trăiește în prezent regiunea.

200922

Díaz Ayuso a explicat că Comunitatea Madrid pariază pe sectorul agroalimentar și gastronomic pentru că „este un motor economic” și pentru că face parte „din acel mod de viață pe care ni l-am dat cu toții aici”. „De aceea susținem, îngrijim și apreciem foarte mult barurile, tavernele, restaurantele noastre și le apărăm cu toată puterea atunci când sunt amenințate, așa cum a fost cazul în timpul pandemiei”, a subliniat el. „Pentru noi, în fața unor decizii lipsite de sens, am optat pentru calea libertății pentru a evita închiderea inutilă a mii de înființări de proiecte și avansuri”, a adăugat el, pentru a sublinia că „mesajul către lume este clar de la Madrid”: „Orice ar fi problema, o vom face față cu curaj și vom ieși mai puternici din ea.”

În timpul întâlnirii, Díaz Ayuso a fost însoțit de președinte al Academiei de Gastronomie Real Madrid, Luis Suárez de Lezo; co-fondatorii acestei inițiative, Cristian Gadau și Joanna Slusarczyk; bucătarul de la Osteria Françescana, Massimo Bottura; și bucătarul și câștigătorul ultimei ediții, madrilenul Dabiz Muñoz, care are trei stele Michelin pentru restaurantul său DiverXo și care a câștigat anul trecut trofeul pentru Cel mai bun bucătar din lume la Amsterdam.

Sursa : Comunitatea Madrid – 200922Díaz Ayuso îi primește pe cei mai buni bucătari din lume pentru celebrarea la Madrid a VI-a The Best Chef Premii Premii