#Madrid –

Consiliul Guvernatorilor Comunității Madrid a aflat astăzi un raport privind termenele și calendarul următoarelor alegeri pentru Adunarea din Madrid și pentru cele 179 de consilii municipale din regiune din 28 mai, document elaborat de Ministerul Președinției, Justiție și Interne.

În acest fel, și în conformitate cu termenele și acțiunile legale pe care le presupune procesul, a fost stabilit calendarul electoral 2023, care va începe cu emiterea Decretului de convocare a alegerilor luni viitoare, 3 aprilie. Publicarea acestuia în Monitorul Oficial al Comunității Madrid (BOCM) și Monitorul Oficial de Stat (BOE) pentru intrarea în vigoare va avea loc în ziua următoare.

De asemenea, în perioada 5 – 19 aprilie, ambele inclusiv, în BOCM vor fi publicate localurile oficiale și locurile publice rezervate pentru efectuarea gratuită a actelor de campanie electorală.

Între 8 și 12 aprilie, cel mai târziu, va veni rândul BOCM să reflecte membrii Colegiului Electoral Provincial (JEP) și Electoral de Zona (JEZ). Publicarea se face a doua zi după alegerea președintelui Consiliului respectiv, în perioada 7-11 aprilie.

Pe 10 aprilie, raportul dintre numărul, limitele secțiilor electorale, sediul acestora și Tabelele corespunzătoare fiecăreia dintre acestea vor fi incluse în BOCM, realizat de Delegația Provincială a Oficiului de Recensământ Electoral după audierea Municipiilor. .

În continuare, Consistoriul și Consulatele vor prezenta listele electorale în vigoare în perioada 10 – 17 aprilie. Consultarea se poate efectua prin mijloace informatice sau prin afișarea publicului a listelor electorale, dacă nu există suficiente mijloace informatice.

Cereri și vot prin corespondență

Prezentarea candidaturilor în fața Colegiului Electoral corespunzător (pentru Adunarea de la Madrid în fața JEP și a municipalităților în fața JEZ) va avea loc în perioada 19-24 aprilie și va fi publicată pe 26 aprilie în Monitorul Oficial al regiunii.

În perioada 4 aprilie – 18 mai începe procesul de solicitare a CER (recensământul electoral al spaniolilor absenți rezidenți care locuiesc în străinătate) pentru votul prin corespondență în Spania. Remiterea votului de către alegătorii care doresc să-și exercite dreptul va fi posibilă în perioada 8-24 mai.

Pe 2 mai vor fi publicate în BOCM candidaturile proclamate, precum și avansurile de subvenții electorale care vor avea loc din 3 mai, ca urmare a Ordinului emis de ministrul Economiei, Finanțelor și Ocupării Forței de Muncă, Javier Fernández Lasquetty. , și care poate fi solicitat între 5 și 9 aprilie.

În perioada 23 – 27 mai este interzisă difuzarea oricărui sondaj electoral. Campania pentru care partidele și candidații pot solicita votul va fi între 12 și 26 mai. Ziua de reflecție este stabilită pe 27, iar ziua votării pe 28 mai.

Controlul general efectuat de Colegiul Electoral Provincial (JEP) va fi efectuat în perioada cuprinsă între 31 mai și 3 iunie. În cele din urmă, constituirea Adunării de la Madrid va avea loc între 13 iunie și 7 iulie. În acest sens, Decretul de convocare prevede constituirea sa pentru data de 13 iunie la ora 10.00. Constituirea primăriilor și proclamarea primarilor vor avea loc și pe 17 iunie.

Sursa: Comunitatea Madrid – Comunitatea Madrid prezintă calendarul și termenele pentru alegerile pentru Adunarea regională