#Spania – Ministerul Apărării, în coordonare cu Ministerul Tranziției Ecologice și Provocării Demografice, ca răspuns la solicitarea primită prin Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene, a dispus activarea și expedierea în Tunisia a modulului „RescEU”, format din două avioane de stingere a incendiilor, pe lângă un total de 27 de cadre militare, inclusiv echipajele militare și de legătură din Unitatea de Urgență, UM.

Această desfășurare va fi susținută de o aeronavă A400 din Armata Aeriană și Spațială, care va efectua transportul aerian al personalului și al materialului necesar.

Cele două avioane de stingere a incendiilor ale Forțelor Aeriene și ale Forțelor Spațiale vor contribui la stingerea incendiilor teribile care devastează Tunisia și care au determinat autoritățile acestei țări nord-africane să solicite asistență Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Uniunii Europene (ERCC).

În 2019, UE și-a consolidat și consolidat capacitatea de gestionare a riscurilor de dezastre prin îmbunătățirea mecanismului de protecție civilă. Ultimul element introdus, așa-numitul „RescEU”, este alcătuit dintr-o rezervă suplimentară voluntară de avioane și elicoptere de stingere a incendiilor pregătite să asiste statele membre atunci când este necesar și să completeze capacitatea națională atunci când o țară este depășită.

Spania a activat deja acest modul al Uniunii Europene în vara lui 2021, desfășurând o aeronavă în Turcia și alta în Grecia.

Mai multe informatii Galeria foto pe Flickr a Ministerului Apărării Sursa: Guvernul Spaniei – Spania trimite două avioane de stingere a incendiilor în Tunisia pentru a ajuta la combaterea groaznicului val de incendii