#Spania – Ministrul în exercițiu al Consumatorilor, Alberto Garzón, a subliniat protecția pe care guvernul spaniol o oferă consumatorilor vulnerabili în fața noilor provocări digitale și eco-sociale cu care se confruntă Europa și America Latină.

Așa a vorbit Garzón la întâlnirea desfășurată la Madrid între reprezentanții Forumului Ibero-American al Agențiilor Guvernamentale pentru Protecția Consumatorului (FIAGC) și autoritățile Comisiei Europene, în cadrul activităților Președinției spaniole a Consiliului UE. .

Această întâlnire a reunit diferite autorități și organizații ale societății civile din ambele regiuni, abordând probleme de interes comun, acordând o atenție deosebită protecției consumatorilor vulnerabili, noilor tipuri de comunicații comerciale online sau provocărilor și oportunităților derivate din comerțul electronic.

Împreună cu Comisarul European pentru Justiție și Consum, Didier Reynders, și reprezentantul FIAGC, Alejandro Pérez, Garzón a subliniat „necesitatea de a consolida relațiile dintre țări și cooperarea internațională pentru a aborda în comun noile provocări, provocări și obstacole pe care le au modelul actual de producție și consum pe care l-au pus pe masă”. Printre acestea, ministrul în exercițiu al Consumatorilor a evidențiat două: digitalizarea și criza ecosocială.

Potrivit lui Garzón, munca desfășurată de Guvernul Spaniei pentru a recunoaște figura consumatorului vulnerabil și „a se îngriji de cei mai neajutorati de pe piață” a fost „o prioritate pentru a aborda o realitate socială inegală care depășește nivelul economic. și asta are de-a face și cu vârsta sau accesibilitatea.

„Noile tehnologii sunt mai dinamice și mai rapide decât reglementările pe care le pot face țările, ceea ce ne obligă să fim foarte atenți pentru a încerca să oprim orice impuls care ar putea exista de a comite o eventuală fraudă de către companii împotriva consumatorilor”, a explicat el.

Ministrul în exercițiu al Consumatorilor a avertizat, de asemenea, despre provocarea cu care se confruntă Europa și America Latină în fața unei „probleme de anvergură” precum protecția, apărarea și îngrijirea mediului. „Împărțim habitatul și este amenințat de un model de producție și consum foarte hotărât, unde problemele cererii și ofertei au multe de spus”, a subliniat el.

În acest sens, Garzón a subliniat că, deși „criza ecosocială a fost abordată în mod tradițional din partea ofertei și a producătorilor, se pot face multe și din partea cererii și a consumului”. Din acest motiv, el a încurajat să facem vizibile „implicațiile sociale, economice și ecologice ale consumului, cu scopul ca să fim conștienți de această amprentă și să știm că, în calitate de consumatori, avem și capacitatea de a schimba sistemul”.

Ministrul interimar al Consumatorilor, Alberto Garzón, la întâlnirea dintre reprezentanții Forumului Ibero-American al Agențiilor Guvernamentale pentru Protecția Consumatorului și autoritățile Comisiei Europene.

Etichete: Președinția spaniolă a Consiliului UE 2023 Sursa: Guvernul Spaniei – Spania promovează protecția consumatorilor vulnerabili în fața noilor provocări digitale și ecosociale din Europa și America Latină