Într-o ceremonie desfășurată pe insula La Palma cu președintele comunității canare, Ángel Víctor Torres, care a Recunoscătoare pentru angajamentul Trabajo con Canarias, Yolanda Díaz și-a exprimat speranța că planul, care are în vedere obiective foarte ambițioase și care anul acesta este dotat cu 42 milioane de euro, poate fi desfășurat cu agilitate și eficiență, deservind o populație care în ultimii doi ani s-a confruntat în mod special cu diferite adversități.

Unii cetățeni și unii cetățeni care au fost nevoiți să sfideze criza economică derivată din pandemie, care a lovit unul dintre principalii piloni economici ai săi: turismul. La aceasta se adaugă erupția vulcanului Cumbre Vieja, care a ținut populația în suspans luni de zile și ale cărei efecte sunt încă prezente.

Pentru atenuarea efectelor au fost aprobate ajutoare extraordinare, precum și subvențiile Planului cuprinzător de ocupare a forței de muncă al Insulelor Canare care vor fi implementate prin intermediul Serviciului Public de Stat pentru Ocuparea Forței de Muncă (SEPE) în colaborare cu autoritatea de muncă din Canare prin programe specifice de ocupare a forței de muncă.

Granturi specifice pentru La Palma
Doamna ministru s-a deplasat la Tacande, una dintre zonele afectate de erupția vulcanului, unde a putut vedea din prima mână cum se realizează planurile de angajare pentru recuperarea zonei și a Am vorbit cu muncitorii. Politicile publice, a asigurat Díaz, servesc pentru a ajuta atunci când este cea mai mare nevoie. Plan de antrenament pentru La Palma pentru o sumă totală de 42.32.32,14 € și că aceste măsuri au permis deja contractarea a unui total de 1.2022 șomeri”, a subliniat vicepreședintele cu referire la ajutorul specific destinat acestei insule.

Pentru menținerea ocupării forței de muncă și a țesutului productiv, în execuția acestui plan șomeri au fost angajați în El Paso, Aridane și alte zone afectate de erupția vulcanică și s-au alocat ajutoare și persoanelor care desfășoară activități independente și mici. și întreprinderile mijlocii (IMM-uri).

Este conform Vicepreședintele a subliniat că aceste acțiuni au făcut posibilă protejarea economiei insulare, „oferind muncă și resurse multor familii”, oferind în același timp asistență în lucrări de relocare, curățare și reparații, printre multe alte acțiuni.

Piciorul Insulelor Canare
Vicepreședintele a enumerat o duzină de măsuri în favoarea ocupării forței de muncă și a capacității de angajare în insule și a explicat că Planul cuprinzător de ocupare a forței de muncă al Insulelor Canare a fost conceput astfel încât acțiunile sale să fie concentrate în special pe promovarea diversificării. a ocupării forței de muncă în țesutul productiv al insulelor și îmbunătățirea calificării populației active, cu accent pe formare și promovarea stabilității în ocuparea forței de muncă.

Alte linii de acțiune sunt de a consolida formarea tinerilor, pe lângă acționarea specială pentru îmbunătățirea capacității de angajare a șomerilor de lungă durată și a celor care și se află într-o situație vulnerabilă. De asemenea, va sprijini și antreprenoriatul, în special companiile din Economie Socială.

Colaborarea cu Guvernul Canarelor În cele din urmă, vicepreședintele a evidențiat buna armonie și colaborarea pe care le menține cu Guvernul Canarelor și a insistat că Ministerul Muncii va continua să se angajeze cu hotărâre față de Insulele Canare. „Amintiți-vă întotdeauna că aveți o mână întinsă în mine și o persoană apropiată pentru tot ceea ce considerați necesar”, a spus el. „Plumierii și palmierii mă vor avea mereu, în vremuri rele și în vremuri bune”, a conchis vicepreședintele, care a mai promis că va menține ERTE specific La Palma „atâta timp cât sunt necesare.”

Vicepreședintele secund, Yolanda Díaz, președintele Insulelor Canare, Ángel Víctor Torres, și alte autorități, în La Palma

Mai multe informații Consiliul de ministru (/14/897): Plan cuprinzător de ocupare a forței de muncă din Insulele Canare Etichete: Palma Angajare Sursa: Guvernul Spaniei – Yolanda Díaz semnează Planul cuprinzător de ocupare a forței de muncă pentru Insulele Canare în La Palma, cu 14 milioane de euro010622