#Spania – Ministerul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane (Mitma) a acordat un ajutor de 9,6 milioane de euro pentru sprijinirea independenților care părăsesc sectorul transportului rutier pe tot parcursul acestui an 2023. Concret, s-a aprobat plata a 30.000 de euro către auto-ul 320. -transportatori angajati care sunt beneficiari ai ajutorului, care au acceptat sa paraseasca activitatea sau care au fost declarati ca au incapacitate permanenta absoluta sau totala de a exercita profesia de transportator.

La acordarea ajutorului s-au acordat prioritate celor care au fost declarati invaliditate permanenta absoluta, totala sau grava pentru exercitarea profesiei obisnuite de transport, iar restul in ordinea descrescatoare a varstei pana la cuantumul apelului. fost epuizat..

Sectorul transportului rutier se caracterizează prin existența unui număr semnificativ de profesioniști în vârstă pentru acest tip de muncă, cu o lipsă de resurse pentru a abandona activitatea. Această situație reprezintă un impact social pentru care Mitma alocă un articol bugetar semnificativ.

Beneficiarii ajutorului vor avea până la data de 20 octombrie să furnizeze documentația aferentă articolului 10 din Ordinul FOM/3218/2009, din 17 noiembrie, pentru a proceda la încasarea ajutorului.

Sursa: Guvernul Spaniei – Transport acordă ajutoare de 9,6 milioane de euro pentru sprijinirea transportatorilor autonomi care părăsesc activitatea în 2023